3 verschillende stretchoefeningen

Rugpijn? 3 eenvoudige stretchoefeningen die helpen

 

Chiropractie is een zeer effectieve behandeling voor rugpijn. Maar veel patiënten realiseren zich niet dat er ook oefeningen zijn die ze kunnen doen. Door eenvoudige stretchoefeningen te doen, kan je je bewegingsbereik verbeteren en je flexibiliteit vergroten. Hier volgen 3 geweldige stretchoefeningen die je kunt doen op vrijwel elk fitnessniveau.

 

Knie op borst

 

Ga op een stevige, vlakke ondergrond liggen voor deze oefening. Je kunt een mat of handdoek gebruiken om comfortabeler te liggen. Als je de rug niet meteen plat kunt maken, rol je een kleine handdoek op en plaats je deze onder de rug om een beetje ondersteuning te hebben.

 

 1. Ga op je rug liggen met gebogen knieën, zodat je voeten plat op de grond staan.
 2. Druk je onderrug in de vloer.
 3. Terwijl je de linkervoet op de vloer houdt, adem je in en trek je de rechterknie op de borst, totdat je de spier voelt rekken. Houd dit 20 tot 30 seconden vast. Je kunt ook je linkerbeen recht houden als dat comfortabeler is. Zorg ervoor dat je de onderrug op de grond houdt.
 4. Adem uit, laat je rechterknie los en keer terug naar de beginpositie.
 5. Herhaal de beweging met het linkerbeen.
 6. Herhaal dit 3 tot 5 keer met elk been.

 

Kind pose

 

Deze oefening geeft je een hele mooie stretchbeweging helemaal door je rug. Als het niet lukt om op je knieën te gaan zitten of je niet op je knieën kunt zitten, kun je deze oefening ook staande doen.

 

Houd de rug van een stoel vast en buig naar voren. Trek niet aan de stoel en laat je gewicht niet leunen op de stoel, laat het lichaam langzaam naar voren vallen met ontspannen nek en het hoofd naar beneden. Doe kleine stapjes naar achteren, totdat je voelt dat de spieren stretchen. Houd dat vast, terwijl je 20 tot 30 seconden normaal in- en uitademt. Doe een paar stapjes terug naar voren om je evenwicht te bewaren en blijf staan. Herhaal dit 4 of 5 keer.

 

 1. Ga op je handen en knieën zitten en houd je knieën iets verder uit elkaar dan je heupen. Keer je tenen naar binnen, zodat ze elkaar raken.
 2. Buig je knieën en duw je heupen naar achteren, over je hielen. Creëer een comfortabele zitpositie.
 3. Schuif langzaam je armen voor je uit, maak de rug bol, terwijl je uitademt. Houd je nek ontspannen, zodat je hoofd naar voren valt. Voel de rug stretchen.
 4. Houd dit 20 tot 30 seconden vast en keer dan terug naar de zitpositie
 5. Herhaal de beweging 4 of 5 keer, zorg ervoor dat je bewegingen rustig en vloeiend blijven. Blijf bewust van de beweging die je maakt!

 

Katoefening - Holle en bolle rugoefening

 

Als je niet op je knieën kunt zitten, houd bij deze oefening dan de rug van een stoel vast. Plaats je voeten op de plek waar je knieën zouden zijn als je op je handen en knieën zou zitten. Ontspan je nek, laat je hoofd hangen. Voer de volgende stappen uit.

 

 1. Ga op je handen en knieën zitten, met rechte rug, je handen schouderbreedte uit elkaar en je knieën iets uit elkaar. Ontspan je nek, zodat je hoofd valt. Adem normaal.
 2. Adem uit, terwijl je je rug naar het plafond duwt. Druk omhoog totdat je de rug goed voelt stretchen. Houd dit ongeveer 20 tot 30 seconden vast.
 3. Keer terug naar de beginpositie en houd je rug recht.
 4. Adem in, terwijl je je rug hol maakt en je buik naar de grond duwt. Kantel je bekken om een maximaal stretchgevoel te krijgen. Houd 20 tot 30 seconden vast.
 5. Herhaal de volledige reeks 3 tot 5 keer.

 

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder toestemming vooraf van Blogging Chiros, LLC.