Chiropractie

“Chiropractie is een zorgberoep welke zich bezigt met de diagnose, behandeling en preventie van aandoeningen van het neuromusculoskeletale systeem en de effecten van deze aandoeningen op de algemene gezondheid. Er is een nadruk op manuele technieken, inclusief gewricht correcties en/of manipulatie met een bijzondere focus op subluxaties.”

World Health Organization (WHO)

4 tips om gewicht te verliezen en het maximale te halen uit chiropractische zorg

 

Patiënten die regelmatig een chiropractor bezoeken, herstellen sneller als ze tegelijk ook gewicht verliezen. Streef naar het voor jou ideale gewicht dat past bij je lichaamsbouw en lengte. Waarom? Dit levert veel voordeel op voor je gezondheid, zoals minder druk op je rug en gewrichten en meer bewegingsvrijheid.

Iedereen begrijpt het belang van het hebben en houden van een gezond gewicht. Sommige mensen hoeven hier weinig moeite voor te doen, terwijl anderen een constante strijd leveren.

 

Recent onderzoek van de Center for Disease Control and PreventionCDC wijst uit dat 78 miljoen Amerikaanse volwassenen lijden aan obesitas. Iemand die een blessure heeft of een ziekte, waardoor er problemen aan rug, heupen, knieën of enkels ontstaan, loopt meer risico op het krijgen van obesitas. Door de dagelijkse pijn ben je minder mobiel.

 

Ga succesvol het gevecht tegen de kilo’s aan met deze 4 handige tips en maximaliseer zo de effectiviteit van de chiropractische zorg.

 

Stap 1. Loop niet te hard van stapel

 

Probeer een paar negatieve eetgewoonten te vervangen door positieve en hou dat vol. Vervang bijvoorbeeld frisdrank door water, eet een eiwitrijk ontbijt of kies voor yoghurt in plaats van ijs als toetje.

 

Per dag 100 calorieën minder eten zorgt ervoor dat je in een jaar tijd al 4,5 kilo minder aankomt. Deze kleine aanpassingen hebben het voordeel dat ze makkelijk in te passen zijn en toch zichtbaar resultaat opleveren.

 

Stap 2. Houd een dagboek bij

 

Schrijf op wat je per dag allemaal eet en hoe groot de portie is. Zo krijg je inzicht in je eetpatroon. En besef je dat het derde stuk pizza, dat extra croissantje of die grote zak friet beter kunt laten staan.

 

Ook zorgt het voor de nodige informatie tijdens je afvalproces. Wanneer je gewichtsverlies stagneert, kun je teruglezen wat er veranderd is in je eetgewoonten en wat dus de reden is dat de weegschaal niet minder kilo’s aangeeft.

Over de weegschaal gesproken………..

 

Stap 3. Laat niet alles van de weegschaal afhangen

 

Vaak staan mensen die op dieet zijn iedere dag op de weegschaal en hangt hun humeur af van wat de weegschaal die dag aangeeft. De verschillen per dag kunnen om vele redenen groot zijn en door de teleurstelling kun je juist meer gaan eten.

 

Dagelijks wegen is niet betrouwbaar, je vochtbalans verschilt namelijk ook per dag. Het beste is om maximaal 1 keer per week te wegen en iedere keer rond dezelfde tijd. Een wekelijkse routine geeft een beter beeld van je succes zonder de stress die dagelijkse gewichtsschommelingen met zich meebrengen.

 

Stap 4. Minder zitten, meer afvallen

 

Zelfs als je een blessure of medische aandoening hebt die je bewegingsvrijheid beperkt, kun je er vaak nog steeds voor zorgen dat je minder zit dan dat je nu doet. Nogmaals, doe kalm aan.

 

Blijf bijvoorbeeld staan als je de was opvouwt, blijf niet de hele dag achter je bureau zitten, maar wandel in je pauze of loop naar een collega.

Vraag je chiropractor naar je beperkingen en welke oefeningen je met jouw blessure of aandoening wel en niet kunt doen. Meer beweging in je dagelijkse routine helpt je om wat extra gewicht te verliezen en zorgt ervoor dat het niet snel weer terugkomt.

 

Een gezond gewicht is belangrijk voor een optimale levenskwaliteit. Chiropractiepatiënten hebben zelfs nog meer voordeel bij het verliezen van overtollig gewicht.

 

Door een gezondere levensstijl aan te nemen en minder gewicht mee te dragen, behalen mensen met rug en gewrichtsproblemen een groter positief resultaat met hun bezoek aan de chiropractor. Na een tijdje zal de combinatie van een gezonder lichaam en chiropractie zorgen voor betere mobiliteit, minder pijn en komen blessures minder snel terug.

 

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijke schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.