4 tips voor een goede houding

4 tips voor een goede houding!

 

Een goede houding is zeer belangrijk voor een gezonde wervelkolom en net zo belangrijk voor een goede algehele gezondheid.

 

Een goede houding is belangrijker dan veel mensen zich realiseren. Welke moeder herinnert haar kind er zo nu en dan niet aan om rechtop te staan? Niet iedereen weet waarom dit belangrijk is, maar dat zou je wel moeten weten. Hier lees je het.

 

Mensen met een goede houding slapen beter, voelen zich beter en hebben minder pijn in de gewrichten, rug, nek en hoofd. Het helpt je om een betere spijsvertering te krijgen, verbetert je orgaanfunctie en helpt chiropractische behandelingen nog effectiever te maken. Deze 4 tips voor een tophouding helpen je rechtop te blijven staan, wat heel goed is voor je gezondheid!

 

Let op je houding

 

Je bewust zijn van een slechte houding is de eerste stap om dit te kunnen corrigeren. Wanneer je voelt dat je wervelkolom begint te buigen, je schouders voorover gaan hangen, of je rug scheef staat, neem dan even de tijd om je lichaam weer goed uit te lijnen.

 

Stel je voor dat er een draad is die door je hele lichaam gaat vanaf je kruin. Trek in gedachten die draad omhoog en til je kin een beetje op, zodat deze evenwijdig aan de vloer staat. Trek je schouders naar achteren en laat je armen op natuurlijke wijze langs je zij hangen. Buig je knieën lichtjes en zet je voeten ongeveer op schouderbreedte uit elkaar. Houd je buik in en rol je bekken naar voren, zodat je rug recht staat. Probeer je gewicht op de ballen van je voeten te houden. Maak je lang! Haal diep adem en probeer er bewust van te worden hoe deze goede houding voelt.

 

Gebruik de muur

 

Een scheve rug kan door een blessure komen of bijvoorbeeld door veel buikvet. Het kan veel pijn veroorzaken en alleen al de aanpassing om de wervelkolom recht te maken, zal een enorm verschil maken.

 

Als je de wand of vloer gebruikt, krijg je een idee hoe je je bekken kunt kantelen. Als je de gewoonte hebt om je bekken naar achteren te kantelen, waardoor je een scheve rug hebt, moet je leren hoe je het bekken naar voren kunt kantelen om je rug recht te krijgen.

 

Een oefening om je rug te rechten: ga vlak tegen een muur staan. Houd je voeten recht onder je. Probeer nu met je rug tegen de muur te drukken. Voel hoe je lichaam verschuift wanneer je je bekken naar voren rolt. Besteed aandacht aan dat gevoel, zodat je het ook zonder de muur kunt gebruiken.

 

Een andere oefening is: op je rug liggen met je knieën licht gebogen. Oefen het buigen van je rug en druk je vervolgens tegen de grond om die beweging echt te voelen.

 

Blijf actief

 

Regelmatig sporten en stretchen is erg belangrijk voor een goede houding. Veel mensen realiseren zich echter niet dat een goede houding absoluut van vitaal belang is tijdens het sporten. Dit wordt ook wel “vorm” genoemd; je moet een goede houding hebben tijdens krachttrainen, cardio of tijdens het stretchen. Als je houding niet goed is, kan dit leiden tot blessures of pijn.

 

Een chiropractor kan je advies geven over verschillende oefeningen en de juiste houding voor deze oefeningen. Wanneer je traint in een sportschool of thuis, verdiep je hier dan in voordat je begint. Fitnesstrainers kunnen je helpen en zijn de investering meer dan waard.

 

Laat je regelmatig door een chiropractor behandelen

 

Chiropractische behandelingen kunnen helpen bij het corrigeren van een slechte houding. Maar ook als je zelf aan een betere houding werkt, is het belangrijk om je regelmatig te laten behandelen door een chiropractor. Daar zijn verschillende redenen voor.

• De chiropractor kan je wervelkolom corrigeren, waardoor je makkelijker beweegt en betere mobiliteit krijgt.

• De chiropractor kan ook oefeningen aanbevelen en je laten zien hoe je ze op de juiste manier kunt doen.

• Als je gewichtsproblemen hebt, kan de chiropractor advies geven over veranderingen in voeding en levensstijl.

 

Door te profiteren van de voordelen die chiropractie biedt voor het welzijn van het hele lichaam, verbetert niet alleen je houding, maar verbetert ook je leven.

 

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder toestemming vooraf van Blogging Chiros, LLC.