Chiropractie

“Chiropractie is een zorgberoep welke zich bezigt met de diagnose, behandeling en preventie van aandoeningen van het neuromusculoskeletale systeem en de effecten van deze aandoeningen op de algemene gezondheid. Er is een nadruk op manuele technieken, inclusief gewricht correcties en/of manipulatie met een bijzondere focus op subluxaties.”

World Health Organization (WHO)

4 tips voor mensen die de hele dag achter een bureau zitten

Er loert gevaar in het dagelijks leven, van uitglijden in de douche tot aangereden worden door de buurjongen. Dit risico stopt niet wanneer we eenmaal veilig achter ons bureau zitten, want: van zitten ga je dood!

 

Onze computer, bureau, muis, bureaustoel en toetsenbord zijn niet goed voor ons. We spenderen iedere dag uren zittend achter een bureau, typend en starend naar een computerscherm. Deze passieve werkzaamheden hebben grote invloed op je gezondheid, op verschillende manieren.

 

1. De meeste mensen zitten verkeerd

 

Goudlokje wist precies wat ze deed toen ze in het sprookje met de drie beren, precies de juiste stoel uitzocht om op te zitten. Veel mensen krijgen extra stress en druk op nek, schouders en rug, door de manier waarop ze op onze bureaustoel zitten.

 

Volgens de Amerikaanse OSHA moet iemand die veel achter de computer werkt, een verstelbare stoel kiezen die de rug, billen, armen en benen ondersteunt. Let gedurende de dag op je houding. Een ergonomisch aangepaste stoel minimaliseert het ontstaan van rare overbelastende posities, die weer kunnen zorgen voor blessures.

 

Een kantoorbaan wordt samen met onze verkeerde zithouding, nog eens onze dood. Waarom? Kijk naar de volgende punten;

 

2. De bureaus zijn verkeerd ingedeeld

 

Zelfs met een goede stoel kan een bureau met de verkeerde hoogte ervoor zorgen dat iemand herhaalde verkeerde bewegingen maakt gedurende de dag en daarmee een blessure oploopt. Iedereen die achter een bureau werkt, zou moeten nagaan of het de juiste hoogte heeft om comfortabel bij het toetsenbord te kunnen. Ook alle andere spullen die je veel gebruikt, moeten binnen handbereik zijn. Zorg daarbij voor goede steun voor je voeten om de lage rug te ontlasten. Richt je werkplek dus ergonomisch in, zo zorg je voor meer comfort en minder stress voor je lichaam.

 

3. We typen verkeerd

 

Verkeerd gebruik van je toetsenbord kan vele pijnlijke gevolgen hebben, van nekklachten tot rugpijn en carpaal-tunnelsyndroom. Het toetsenbord zou op ellebooghoogte moeten zitten. Probeer de druk op je handen te verlichten door de positie zo natuurlijk mogelijk te houden, dus de polsen omhoog op dezelfde lijn als de rug van je hand. Voorkom drukken op de toetsen door zo licht mogelijk te typen, dit voorkomt belasting op je vingers.

 

De muis hoort dicht bij het toetsenbord te staan, het is essentieel dat je je hand/pols in een neutrale positie houdt als je hem gebruikt. Voorkom dat je je hand op de muis laat rusten voor langere periodes.

 

4. We nemen geen pauze

 

Volgens de Mayo Clinic, is lang stilzitten gelinkt aan allerlei ernstige medische klachten, zoals obesitas en verhoogde bloedsuiker- en cholesterolspiegel. Lang stilzitten in dezelfde houding zorgt voor druk op de wervelkolom en kan resulteren in rug- en nekpijn.

 

Probeer ieder half uur even op te staan, een stukje te lopen en te stretchen, als dat mogelijk is. Zelfs een paar minuten opstaan per keer kan de impact van zittend werk op de wervelkolom aanzienlijk verminderen.

 

Als toevoeging op het zo ergonomisch mogelijk inrichten van je werkplek, is het kiezen voor chiropractische zorg een perfecte manier om rug-, schouder- en nekpijn te voorkomen. Chiropractische behandeling bestaat uit het corrigeren van de wervelkolom in combinatie met andere technieken om te zorgen voor een betere balans en een sterker, gezonder lichaam in zijn geheel. Voordelen van de behandelingen op de lange termijn zijn een verbeterde mobiliteit en vermindering van pijntjes.

 

Een ergonomische werkomgeving helpt bij het ondersteunen van de juiste houding en minimaliseert de kans op verrekking en overbelasting. Door te investeren in ergonomisch meubilair en rekening te houden met je specifieke situatie, verklein je de negatieve effecten die een kantoorbaan heeft op je lichaam.

 

Heb jij of een collega symptomen die gerelateerd kunnen zijn aan een niet goed ingerichte werkplek, bel dan. Onze chiropractors kunnen bijdragen de symptomen te verminderen en je helpen aan een gezondere wervelkolom en een betere werkomgeving te creëren.

 

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijk schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.