Chiropractie

“Chiropractie is een zorgberoep welke zich bezigt met de diagnose, behandeling en preventie van aandoeningen van het neuromusculoskeletale systeem en de effecten van deze aandoeningen op de algemene gezondheid. Er is een nadruk op manuele technieken, inclusief gewricht correcties en/of manipulatie met een bijzondere focus op subluxaties.”

World Health Organization (WHO)

5 tips voor het kiezen van het perfecte hoofdkussen

Nekpijn is nooit prettig en het is zeker irritant als je lekker wilt slapen. Door slaaptekort kan iemand sloom en gestrest worden en niet in staat zijn om de dag aan te kunnen. Helaas kunnen sommige slaaphoudingen nekpijn verder verergeren tot het punt dat iemand van zijn goede nachtrust wordt beroofd.

 

Wanneer je last hebt van nekpijn zijn slaapproblemen je vaak niet onbekend. Wat je misschien nog wel verrast, is dat het kiezen van het juiste hoofdkussen een groot verschil kan maken tussen chagrijnig liggen te staren naar de wekker of rustig wegzakken naar dromenland.

 

Er zijn wel een miljoen kussens om een keuze uit te maken. Bepaal eerst wat je favoriete slaaphouding is. Bepaalde vormen van kussens ondersteunen het hoofd en de nek beter, afhankelijk van je slaaphouding.

 

Als je weet wat je favoriete slaaphouding is, kun je gaan shoppen. Hier zijn 5 tips voor het kopen van een nieuw kussen.

 

#1 Vraag je chiropractor om advies

 

Voordat je een nieuw kussen kiest, praat met de persoon die begrijpt wat de oorzaak van je nekpijn is, je chiropractor. Hij of zij kan een aantal nuttige aanwijzingen geven bij het kiezen van het kussen dat het meeste voordeel oplevert.

 

#2 Doe onderzoek online

 

Surf op internet en zoek naar kussens die passen bij jouw slaaphouding. Lees de ervaringen van mensen die ook nekpijn hebben en kijk welke kussens hun geholpen hebben. Maak een aantekening met de naam van het kussen, de prijs en welke winkel het verkoopt.

 

#3 Denk aan de vulling

 

Kussens worden met verschillende materialen gevuld, maak zelf een afweging wat voor jou het meest geschikt is. Donzen en veren kussens kunnen heel comfortabel zijn voor je nek, maar mensen die allergisch zijn, moeten op zoek naar een alternatief.

 

Geheugenschuim, ook wel traagschuim of visco-elastisch schuim genoemd, is een populaire keuze. Het materiaal past aan de vorm van je lichaam aan. Denk na welk type vulling het beste past bij jouw manier van slapen.

 

#4 Hoe dik en groot

 

Kussens horen over het algemeen 10 - 15 centimeter hoog te zijn, en de drukpunten rond je nek en schouders te verlichten. Extra dikke kussens of vooral platte kussens zijn waarschijnlijk de verkeerde keuze (nogmaals, dit is afhankelijk van je slaaphouding).

 

Jouw formaat moet ook in overweging genomen worden bij het kiezen van een kussen. Iemand met een groter lichaam heeft een groter kussen nodig, terwijl bij iemand met een fijngebouwd lichaam een kleiner kussen beter past. Het komt erop neer dat een kussen ondersteuning en comfort moet geven en je nek in een neutrale positie moet houden.

 

#5 Bezuinig niet op een goed hoofdkussen

 

Kussens, die ontworpen zijn om nekpijn te verminderen, zijn niet goedkoop. Er zijn veel goedkopere kussens verkrijgbaar en het is dan ook verleidelijk om genoegen te nemen met een minder dure variant.

 

Bezuinig niet op een kussen dat je huidige probleem niet oplost. Denk terug aan de vele slapeloze nachten en moeilijke ochtenden toen er alles voor over had om je beter te voelen. Trek je portemonnee en koop het kussen dat de je het beste helpt om van die nekpijn en slapeloze nachten af te komen. Het is die paar extra centen waard, dat beloven we.

 

Nekpijn en het slaapgebrek dat daardoor ontstaat, is een serieuze kwestie. Praat erover me je chiropractor, dat is de eerste stap naar het verbeteren van de situatie.

 

Shoppen voor het perfecte kussen is een goede tweede. Volg deze tips en neem de tijd om het juiste kussen te kiezen, je zult snel weer pijnvrij wegdromen.

 

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijk schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.