5 voordelen van wandelen voor chiropractiepatiënten

Het idee om te gaan wandelen om lichamelijk gezonder te zijn, is niet nieuw. Dokters en fitnessexperts verkondigen al jaren de voordelen. Als je loopt, gebruik je meer dan 200 spieren waaronder die in je bekken en langs je wervelkolom.

Daarom is het een uitstekende aanvulling op een chiropractische behandeling. Als je er echter nog niet zeker van bent, zullen deze vijf redenen waarom een chiropractiepatiënt zou moeten wandelen je zeker overtuigen.

 

1. Het helpt bij het afvallen en om je gewicht onder controle te houden

 

Wanneer je overgewicht met je meesleept, kan dit rugpijn en verminderde mobiliteit veroorzaken. Vetophoping rond je middel, en zeker buikvet, haalt je lichaam uit balans. Extra gewicht aan de voorkant trekt je hele lichaam voorover, waardoor je een soort holle rug krijgt.

 

De pijn in de lage rug die veroorzaakt wordt door deze druk, kan erg heftig zijn. Op de lange termijn kan zelfs schade aan je wervelkolom ontstaan. Hoewel een korset kan helpen in dit geval, is toch de beste oplossing om gewicht te verliezen. Wandelen is een uitstekende bewegingsvorm om gewicht te verliezen die geen grote lichamelijke inspanning vereist, blijf actief dan blijf je gezond.

 

2. Verbeterde mobiliteit en flexibiliteit

 

Als we ouder worden, worden we minder flexibel en zijn we niet meer zo mobiel als we vroeger waren. Als je wandelt, verbetert je bloedcirculatie en dat helpt om je mobiliteit en flexibiliteit te verbeteren.

 

Wanneer je er ook nog een paar stretchoefeningen aan toevoegt en onder behandeling gaat van een chiropractor, zul je je al snel soepeler voelen. Je houding verbetert en je vermindert de kans op een blessure door fysieke activiteiten. Al deze verbeteringen zorgen voor een gezondere wervelkolom, waardoor wandelen een geweldige toevoeging is op je chiropractische zorg.

 

3. Vermindert rugklachten

 

Rugpijn is een van de grootste redenen waarom mensen zich ziekmelden en wereldwijd is het de grootste veroorzaker van invaliditeit. Het brengt ook een hoop kosten met zich mee. Ieder jaar besteden Amerikanen ongeveer 50 biljoen(!) dollar om te proberen back pain van rugpijn af te komen.

 

Wandelen wordt aanbevolen door de American Chiropractic Association (ACA) om te helpen bij het verlichten van rugpijn. Het is een effectieve manier om je te helpen je gewicht op pijl te houden en actief te blijven met een lage impact op je lichaam. Overgewicht kan ervoor zorgen dat je rugklachten steeds erger worden. Wandelen helpt je om rugklachten te verlichten, maar het kan het ontstaan van klachten ook voorkomen. Zelfs 3 tot 5 keer per week een wandeling van 30 minuten kan veel verschil maken.

 

4. Tussenwervelschijven hydrateren

 

Tussen iedere ruggenwervel zitten kleine platte schijven gevuld met vloeistof die als demper functioneren. Als je gedurende de dag beweegt, zorgen de zwaartekracht en bepaalde bewegingen ervoor dat de schijven plat worden gedrukt door er vloeistof uit te persen. Als deze vloeistof niet wordt aangevuld, kan dat voor problemen gaan zorgen, zoals rugpijn en verminderde mobiliteit.

 

De verbeterde bloedcirculatie door het wandelen, helpt om water sneller door het lichaam te verplaatsen, de tussenwervelschijven absorberen dit water om de vloeistof weer aan te vullen. Hierdoor kunnen ze hun werk goed blijven doen als schokdempers van je wervelkolom. Het helpt ook altijd als je voldoende water drinkt gedurende de dag.

 

5. Verbeterde circulatie

 

Goede bloedcirculatie is cruciaal voor een gezonde wervelkolom en een goed functionerend zenuwstelsel. Wanneer je wandelt, stimuleert dat de bloedcirculatie, waardoor het bloed belangrijke voedingsstoffen sneller door je lichaam kan verspreiden. De weke delen worden verrijkt en verzorgd en afvalstoffen worden afgevoerd.

 

Een ander voordeel van deze verbeterde bloedcirculatie is een verlaging van de bloeddruk. Het brengt je lichaam beter in balans, zodat spieren, pezen, banden en gewrichten, gevoed worden. Dit zorgt er weer voor dat chiropractische behandelingen productiever zijn en meer resultaat opleveren.

 

Wandelen draagt bij aan de algehele gezondheid. Het kan helpen om het risico op vele serieuze aandoeningen als diabetes, hartaanval, beroerte en hoge bloeddruk, aanzienlijk te verlagen. Het is ook een goede manier om je geestelijke gezondheid een boost te geven en het maakt je minder vatbaar voor botontkalking. Dus probeer 3 tot 5 keer per week een half uurtje te wandelen. Je zult versteld staan van het verschil dat het zal maken in je leven.

 

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijk schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.