Chiropractie helpt je lichaamshouding te verbeteren

 

’’Ga eens rechtop staan.’’ Je moeder heeft je vroeger vast altijd gezegd dat je rechtop moet staan – en ze had gelijk! De juiste houding is erg belangrijk. Het heeft invloed op je gezondheid, je humeur en zelfs de indruk die je achterlaat bij anderen. Een goede houding helpt je bij het voorkomen van ouderdomsklachten en je vitale organen krijgen de ruimte om hun werk goed te doen.

 

Over houding gesproken

 

Soms gebeuren er dingen die impact hebben op je houding. Misschien loop je een blessure op die je gaat compenseren door scheef te gaan hangen, of buig je voorover om op die manier pijn te verlichten. Of misschien zak je onderuit om jezelf onzichtbaar proberen te maken in een menigte. Er zijn ook mensen die niet op hun houding letten omdat ze daar gewoon geen zin in hebben.

 

Wat de reden ook is, een slechte houding kan leiden tot rugpijn, hoofdpijn, een verhoogd risico op blessures, verminderde flexibiliteit en mobiliteit. Het kan er zelfs voor zorgen dat je sneller oud wordt. Het goede nieuws is, dat je in de meeste gevallen een slechte houding kunt veranderen en zorgen dat je weer rechtop gaat staan. Chiropractie kan je slechte houding rechter, gezonder en jonger maken.

 

Chiropractie kan helpen bij deze problemen met lichaamshouding

 

Er zijn een aantal problemen die te maken hebben met je houding waarbij chiropractie bijzonder goed werkt, zoals:

 

  • positie van heup of bekken uitlijnen.
  • scoliose.
  • schade aan de nek, midden- en lage rug die de natuurlijke ronding aantasten.
  • voorover hangend hoofd (vaak geassocieerd met het gebruik van mobiele apparaten).
  • kyfose of bochel.

 

Chiropractie als behandeling voor houdingsproblemen

 

Wanneer je een chiropractor bezoekt, zal die met je bespreken welke lichamelijke problemen je hebt, wat je klachten zijn, wanneer de problemen zijn begonnen en welke situaties eventueel hebben bijgedragen aan het probleem. Ze nemen je medische voorgeschiedenis met je door en observeren hoe je zit, ligt, loopt, buigt en beweegt.

 

Het kan zijn dat de chiropractor gemaakte röntgenfoto’s wil opvragen om de lijn van je wervelkolom te beoordelen. Soms vragen ze ook om je neurologisch of orthopedisch te laten testen, om er zeker van te zijn dat er geen onderliggende aandoening of blessure is die het probleem veroorzaakt.

 

Ze vragen je te gaan staan om te beoordelen of er een zichtbare afwijking in je houding aanwezig is. Door te vragen om te bewegen en te buigen terwijl ze met je bezig zijn, testen ze je bewegingsbereik, mobiliteit en flexibiliteit, maar ook je spierspanning, spierkracht en lengte.

 

Een omschrijving van de perfecte lichaamshouding

 

Als alle van belang zijnde punten beoordeeld zijn, zal de chiropractor de mogelijkheden voor behandeling met je bespreken. Ze nemen de gewrichtscorrecties die gedaan zullen worden met je door en andere therapieën die ze aanraden. Jullie bespreken de beste manier van behandelen om eventuele pijn zo snel mogelijk te verlichten en je wervelkolom weer in het gareel te krijgen, zodat je houding verbetert.

 

Je chiropractor zal waarschijnlijk ook rek- en strekoefeningen met je doornemen, die tussen afspraken in thuis gedaan kunnen worden. Soms worden ook slaaphoudingen, dieet, aanpassingen op de werkplek, sport en afvallen besproken. Chiropractie is een therapie die zich richt op het lichaam als geheel, sommige aanpassingen in levensstijl kunnen een effect hebben op de werking van het gehele lichaam.

 

Als je dus een slechte houding hebt, kun je daar echt iets aan doen, zelfs als je al ouder bent! Vaak zijn simpele chiropractische gewrichtscorrecties genoeg om je houding al na een paar behandelingen te verbeteren. Zodra je wervelkolom beter in positie is, zul je je energieker, gezonder en beter gaan voelen. Je lichaam is een gecompliceerde machine en als één onderdeel niet goed werkt, kan dat effect hebben op andere onderdelen. Chiropractie helpt om dat te herstellen, zodat je lichaam effectiever functioneert en je je beter voelt.

 

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijk schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.