De 7 voordelen van chiropractie bij kinderen

 

Chiropractie wordt vaak gezien als behandelwijze bij volwassenen. Onderzoek laat echter zien dat de behandeling ook heel effectief kan zijn voor kinderen. Om te beginnen kan het de geboorte makkelijker maken en voor een gezonde start zorgen. Het kan voor jonge kinderen voordeel opleveren bij vele jeugdaandoeningen waar chiropractie kan helpen als behandeling. Als je dus nog nooit hebt gedacht aan chiropractie voor je kind, lees dan de volgende voordelen van de behandeling eens door.

 

Een goed uitgelijnde wervelkolom:

 

1. Zorgt voor een goede lichaamshouding en een betere gezondheid

 

Maar daar stopt het niet. Wanneer de wervelkolom in de juiste stand staat, hebben de zenuwbanen de ruimte zodat het centraal zenuwstelsel optimaal kan functioneren. De basis van chiropractie om het lichaam als geheel te zien, helpt om een goede basis te leggen voor een gezond eetpatroon en voldoende beweging bij kinderen.

 

2. Helpt bij de behandeling van astma, koliek en andere kinderziekten

 

Er zijn onderzoeken die laten zien dat chiropractie een goede behandeling is bij een breed scala aan kinderziekten en aandoeningen. Chiropractie bij de behandeling van astma is veelbesproken en wordt tegenwoordig steeds meer erkend, omdat ouders en medici zichtbaar resultaat merken. Er zijn ook onderzoeken die aantonen dat chiropractie als behandeling bij koliek een effectieve methode is, voornamelijk bij chronische koliek bij baby’s.

 

3. Helpt bij geboortetrauma

 

Geboortetrauma komt vaker voor dan veel mensen denken. Het wordt vaak alleen herkend en erkend als er een heel duidelijke schade of zichtbare vervormingen bij het kind zijn. Sommige experts zeggen dat er te weinig aandacht is voor het probleem, wat betekent dat het ook vaak onbehandeld blijft.

 

Sommige studies laten zien dat het inzetten van chiropractie bij behandeling van geboortetrauma zeer gunstig is voor het kind. Het richt zich op het bewegingsapparaat maar ook op problemen met de hersenstam en het zenuwstelsel, die veroorzaakt zijn door het geboortetrauma.

 

4. Geeft het immuunsysteem een boost

 

Een griepepidemie die plaatsvond in Amerika in 1917 en 1918 zorgde voor veel doden. Maar chiropractiepatiënten bleken er veel meer mee weg te komen dan degenen die niet door een chiropractor waren behandeld. Onder de mensen die niet werden behandeld was er een sterftecijfer van 5%, terwijl dat bij de mensen die onder behandeling waren van een chiropractor maar 0,25% was. Dat is een groot verschil!

 

Reguliere chiropractische behandeling kan helpen om het immuunsysteem een boost te geven bij kinderen en volwassenen. De wervelkolom speelt een grote rol bij gezondheid en het immuunsysteem. Het lichaam is beter opgewassen tegen infecties en als dat je niet overtuigt, chiropractie is ook effectief bij de behandeling van allergieën.

 

5. Ondersteunt bij ADHD/ADD

 

Voor alle duidelijkheid: chiropractie behandelt de aandoening ADHD en ADD niet, maar in een aantal onderzoeken worden de positieve effecten bij kinderen die deze diagnose hebben gekregen, vastgesteld. Er zijn ook bevindingen die suggereren dat chiropractie effectiever zou zijn dan medicatie.

 

Kinderen die chiropractische behandeling ondergaan vanwege hun ADHD laten beter gedrag zien en de cijfers waarmee ouders de hyperactiviteit van hun kind beoordelen, gaan ook vooruit.

 

6. Helpt bij het oplossen van problemen met de borstvoeding

 

Er zijn een aantal studies die aantonen dat chiropractie helpt bij het oplossen van problemen met het geven van borstvoeding. Als baby’s die problemen hebben om vast te houden of aan de borst te blijven tijdens het drinken of andere problemen hebben, kan dat leiden tot het staken van borstvoeding. Volgens deze onderzoeken hoeft dat niet altijd.

 

Het geboorteproces kan erg zwaar zijn voor een baby, zeker wanneer de baby groot is of breed in de schouders en er hulpmiddelen nodig zijn bij de geboorte van het kind. Chiropractie kan ervoor zorgen dat de wervelkolom weer in de juiste verhouding komt en het kindje comfortabeler is tijdens het voeden.

 

7. Vermindert kans op letsel

 

De botten van baby’s en peuters zijn flexibeler dan die van volwassenen, maar toch is het mogelijk dat er letsel ontstaat. Regelmatige behandeling van de chiropractor helpt gewrichten en banden soepel te houden, zodat letsel voorkomen kan worden. Dit levert vooral voordeel op wanneer het kind mobieler wordt en begint met rollen, zitten, kruipen, optrekken en uiteindelijk lopen. Het kan het kind ondersteunen om deze fasen makkelijker en soepeler te doorlopen.

 

Zo zit het dus…. 7 manieren waarop chiropractie zinvol is voor kinderen. Ben jij al klaar om je hele familie mee te nemen naar je chiropractor? Bel ons dan even!

 

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijk schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.