Hardloopschoenen

Hoe kies je het juiste type hardloopschoenen?

 

Voeten zijn belangrijk. Wanneer een “gemiddelde” Amerikaan de leeftijd van 50 heeft bereikt, hebben ze ongeveer 120.000 kilometer gelopen.

 

Hardlopers lopen zelfs nog meer en dat veroorzaakt meer stress. Je voeten zijn je fundatie. Een probleem met je voeten kan je hele lichaam uit balans halen. Daarom is het zeer belangrijk het juiste type hardloopschoenen te vinden. Dit artikel helpt je de hardloopschoenen te vinden die precies goed voor jou zijn.

 

Voordat je hardloopschoenen koopt

 

Weet wat voor type hardloper je bent. Verschillende manieren van hardlopen vereisen verschillende type hardloopschoenen. Een aantal dingen waar je rekening mee moet houden:

 

  • Jog je of loop je hard?
  • Op wat voor ondergrond loop je hard? ;Asfalt, loopband of paden?
  • Hoe ver loop je iedere week?
  • Ben je aan het trainen voor een marathon?
  • Ben je een competitieve sprinter?

 

Wat voor lichaamstype heb je? Een groter persoon zal niet op dezelfde manier bewegen en hardlopen als een klein persoon. Een persoon met overgewicht zal meer van zijn voeten en schoenen vragen.

 

Wat is je hardloopstijl? De manier waarop je loopt, de beweging van je passen en de manier waarop je voet de grond raakt, bepaalt het type hardloopschoen dat je nodig hebt. Wanneer je voet de grond raakt, welk deel van je voet raakt dan als eerste de grond? Is dat de binnenkant van je voorvoet, het midden van je hak of de buitenkant van je hak? Waar je voet de grond het eerst raakt, is waar je het kussen van de hardloopschoen wilt hebben.

 

Welke hardloopblessures heb je gehad? Peesplaatontsteking, pijn aan het scheenbeen, tendinitis en blaren, zijn een paar veelvoorkomende blessures die voorkomen of verbeterd kunnen worden als je hardloopschoenen draagt die je goed passen.

 

Wat voor type voetboog heb je? Of je voet naar buiten rolt (supinatie) of naar binnen rolt (pronatie) wordt (gedeeltelijk) bepaald door de vorm van de boog van de voet. Waar supinatie zeldzaam is, zijn er veel mensen die last hebben van overpronatie.

 

Wanneer je hardloopschoenen koopt

 

Doe de 360 gradentest Wanneer mensen schoenen passen, checken ze altijd of de schoen goed zit bij de tenen, maar kijken veelal niet verder. Wanneer je hardloopschoenen past, moet je natuurlijk genoeg teenruimte hebben, maar je moet ook checken of je hele voet goed in de hardloopschoen past.

 

Geef je voet genoeg ruimte Je wreef moet genoeg ruimte hebben maar de schoen moet ook niet te los zitten. Ook moet de schoen niet in je voet drukken. De schoen moet goed zitten.

 

Shop later op de dag Gedurende de dag zetten je voeten op. Wanneer je hardloopt zetten je voeten ook op. Dus gaan shoppen voor hardloopschoenen wanneer je voeten het meest opgezet zijn, maakt dat je hardloopschoenen koopt die het beste passen.

 

Neem je oude hardloopschoenen mee wanneer je gaat shoppen voor nieuwe hardloopschoenen Dit helpt de verkoper te bepalen welk type hardloopschoen jij nodig hebt. De verkoper kan aan de hand van de hardloopschoen jouw hardlooppatroon bepalen en op die manier helpen de hardloopschoen te vinden die het beste bij jou past.

 

Laat je voeten opmeten Naarmate je ouder wordt veranderen je voeten; ze kunnen groter of platter worden. Ga er niet vanuit dat je nog steeds dezelfde schoenmaat hebt, laat je voeten iedere keer opmeten. Een hardloopschoen die comfortabel zit, is afhankelijk van het dragen van de juiste schoenmaat. Je zult ook in gedachten moeten houden dat schoenmaten kunnen verschillen bij een ander merk.

 

Kleed je alsof je gaat hardlopen Wanneer je gaat shoppen voor nieuwe hardloopschoenen, draag dan de kleding die je zou dragen als je daadwerkelijk gaat hardlopen. Ga niet naar de winkel op slippers of wanneer je gekleed bent voor een dag op kantoor. En vergeet zeker je sokken niet!

 

Vergeet de laatste trends op gebied van hardlopen; denk aan de functionaliteit Er zijn heel veel modieuze hardloopschoenen te koop, maar dat betekent niet dat dit de juiste hardloopschoenen voor jou zijn. Ga voor fitheid en functionaliteit en vergeet de modetrends!

 

Test, test, test! Wanneer je je oog hebt laten vallen op bijvoorbeeld twee paren, trek ze beide aan en probeer ze uit. Veel winkels die gespecialiseerd zijn in hardloopschoenen, hebben een loopband of een speciaal stuk van de winkel ingericht om hardloopschoenen te proberen. Dat is de enige manier om goed te kunnen bepalen of de hardloopschoen geschikt is voor jouw voeten.

 

 

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder toestemming vooraf van Blogging Chiros, LLC.