Het kiezen van een goede matras

Nieuw matras kopen? Wat je moet weten voor een goede nachtrust

 

Een goede nachtrust is onlosmakelijk verbonden met de gezondheid van de wervelkolom. Maar soms lukt het gewoon niet om een goede nachtrust te krijgen. Volgens de Amerikaanse Sleep Foundation denkt 92 procent van de mensen dat een comfortabele matras belangrijk is voor een goede nachtrust . Een slechte of oude matras, of een die niet geschikt is voor jouw lichaam, kan bijdragen aan slaapgebrek, lage rugpijn, hoofdpijn, een stijve nek, angst en depressie. Er staat dus veel op het spel bij het kiezen van een goede matras.

 

Hoe is het matras gemaakt?

 

Zoek alles uit over de constructie van een matras en wat voor invloed de verschillende componenten kunnen hebben op jouw comfort. Per matras is de vering verschillend. Ook de opvulling kan variëren in dikte. De dikte van een matras kan gemiddeld variëren van 15-30 centimeter. Door je te verdiepen in de verschillende onderdelen van een matras, kun je gemakkelijker de juiste matras vinden.

 

Ga voor zowel comfort als ondersteuning

 

Een goede matras is comfortabel en geeft goede ondersteuning. Ondersteuning is goed, maar als een matras niet comfortabel is, is het niet effectief.

 

Als een matras te stevig is en dus te veel steun geeft, zal dit pijn geven in het lichaam. Je wilt dat je heupen en schouders licht in de matras zinken. Wanneer je echter de voorkeur geeft aan een matras die steviger is om de rug te ondersteunen, kun je een matras uitzoeken met een topvulling.

 

Laat de prijs niet de bepalende factor zijn

 

Je wilt natuurlijk niet te veel betalen, maar vergeet niet dat je krijgt waar je voor betaalt. Het kan zijn dat een goedkope matras een matras van slechte kwaliteit blijkt.

Ga voor kwaliteit en waarde in plaats van te kijken naar de prijs. Als geld een probleem is, ga dan langs verschillende beddenzaken om de gewenste matras voor de beste prijs te vinden.

 

Je kunt ook wachten op de uitverkoop om zo geld te besparen bij het aanschaffen van een matras, maar pas op voor reclametrucs. Weet waar je naar op zoek bent, voordat je gaat voor die zogenaamde geweldige aanbieding.

 

Lees je in over verschillende matrastypen

 

Wil je een traagschuim matras of zou een latex matras beter zijn? Wat is een binnenveringsmatras precies? Zijn verstelbare bedden echt zo geweldig als gezegd wordt? Doe wat onderzoek en lees je in over verschillende soorten matrassen, zodat je vol vertrouwen en goed geïnformeerd naar de beddenzaak kunt gaan. Het zal zeker in je voordeel werken.

 

Uiteindelijk draait alles om persoonlijke voorkeur

 

Er is geen enkele matras op de markt die geschikt is voor iedereen. Ieder mens is anders en ieder mens zal dus anders reageren op een matras. Het beste is om een matras uit te proberen. Dit doe je door tenminste 20 minuten op een matras te gaan liggen, voordat je besluit een matras te kopen of niet.

 

Is de kwaliteit van je nachtrust onlangs slechter geworden? Blijf je maar draaien in bed of krijg je pijn in je rug, nek of hoofd, dan kan het tijd zijn om je matras of kussen te vervangen.

 

Als je constateert dat je matras doorzakt, kan dat ook een teken zijn dat het tijd is om een nieuwe te kopen. Matrassen zijn ontworpen om een bepaalde mate van slijtage door gebruik te weerstaan, maar ze gaan niet voor altijd mee. De kwaliteit van de matras, het gewicht dat op de matras rust en andere factoren, dragen bij aan hoe snel een matras slijt. Dus als je een van de waarschuwingssignalen opmerkt, is het misschien tijd om een nieuwe matras te kopen, zodat je weer kunt genieten van een goede nachtrust.

 

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder toestemming vooraf van Blogging Chiros, LLC.