Het voordeel van chiropractie op je gezondheid

In de kern draait chiropractie om het ondersteunen van het lichaam, om op een natuurlijke wijze zijn balans terug te vinden en te zorgen dat alle systemen weer samenwerken. Wanneer het lichaam goed functioneert kan het zichzelf genezen. Maar het kan alleen goed functioneren als het in balans is.

Wanneer de structuur van het lichaam wordt aangetast door ziekte, stress of een blessure, functioneert het minder goed. De mate van vermindering hangt af van verschillende factoren, de oorzaak, hoe lang het al onbehandeld is en het gestel van de patiënt.

 

Chiropractie is een essentieel deel van het welzijn van een patiënt, het pakt bestaande problemen aan en voorkomt daarnaast nieuwe gezondheidskwesties. Veel mensen zien de lichamelijk behandeling van chiropractie als oplossing voor een plaatselijk probleem, toch is het een therapie die zich richt op het lichaam als geheel. Chiropractie pakt het hele lichaam, maar ook de geestelijke gezondheid aan.

 

Gezond lichaam

 

Chiropractie voor fysieke gezondheid helpt om pijn te bestrijden en blessures sneller te genezen. Patiënten die regelmatig chiropractische behandelingen ondergaan, ervaren meer bewegingsvrijheid, mobiliteit en juist minder pijntjes in het lichaam. Een niet goed uitgelijnde wervelkolom kan ervoor zorgen dat ook op andere punten in het lichaam dingen uit balans raken, wat weer kan leiden tot symptomen van pijn tot slecht functionerende organen.

 

Wanneer je lichaam ergens een blessure oploopt, bijvoorbeeld de enkel, probeert je lichaam dat te compenseren. Hierdoor kan je bekken scheef gaan staan of de wervelkolom een bocht gaan maken. De patiënt krijgt dan pijn in de heupen, knieën en onderrug.

 

Chiropractie pakt deze problemen aan, zoekt naar de kern van het probleem en werkt er aan om het lichaam weer in perfecte balans te krijgen. Het is een effectieve manier om rugpijn, gewrichtspijn, verstuikingen, carpaal tunnel syndroom, hoofdpijn en peesontstekingen te behandelen. Daarnaast kan het ook gebruikt worden om spijsverteringsproblemen, astma en allergieën aan te pakken.

 

Gezonde geest

 

Onbalans in je psyche, zoals depressie en angst zijn op zichzelf al destructief en verzwakkend, maar ze kunnen ook zorgen voor pijn en immobiliteit in je lichaam. Deze klachten ontstaan als je lichaam niet in balans is, vaak is dit een onbalans in je geest.

 

Wanneer het lichaam zelf uit verhouding raakt, kan dat het doorgeven van signalen van de hersenen door de zenuwbanen verstoren. Een niet goed uitgelijnde wervel kan het centrale zenuwstelsel blokkeren, waardoor de hersenen uit balans raken. Dit leidt tot aandoeningen als depressie.

 

Een niet goed uitgelijnde wervelkolom kan pijn en veel stress in je lichaam veroorzaken en dat heeft dan weer invloed op je mentale gezondheid. Fysieke stress, die ontstaat door een blessure of ziekte, kan uiteindelijk ook zorgen voor angst en paniekstoornissen. Wanneer je het onbehandeld laat, kan het leiden tot mentale problemen die effect hebben op gezin, werk en het sociale leven.

 

Chiropractie voor de psyche pakt meerdere mentale gezondheidsproblemen aan door het fysieke lichaam goed uit te lijnen en in balans te krijgen. Maar ook door het inzicht om het lichaam als geheel aan te pakken, dus ook veranderingen in levensstijl, dieet, oefeningen en ondersteunende therapieën als massage te adviseren. Wanneer je hele lichaam in verhouding is, zijn psyche, lichaam en geest gezonder.

 

Spirituele gezondheid

 

Je hoort niet veel over chiropractie en spirituele gezondheid, maar chiropractors ontdekken steeds meer de spirituele gevolgen van de behandelingen. Ze hebben lang geweten dat de mindset van een persoon bijdraagt aan zijn/haar fysieke gezondheid. De spiritualiteit van een persoon, de connectie met wàt het ook voor hem/haar betekent, speelt ook een significante rol in hun algehele gezondheid.

Chiropractie voor spirituele gezondheid kan gebruik maken van meditatie, yoga, massage en ademhalingsoefeningen tijdens behandelingen. Wanneer je fysieke lichaam uit balans is, kan je geest ook uit balans raken. Lijn je lichaam goed uit. Wanneer dat in balans is zal je geest vanzelf volgen.

 

Het zenuwstelsel staat in contact met het hele lichaam. Wanneer er ergens een blokkade is, kan de energie niet goed stromen, waardoor mentaal ongemak en ziekte kunnen ontstaan. Als de doorstroom van energie niet (meer) stagneert, kan het lichaam zichzelf beginnen te herstellen.

 

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de schriftelijke toestemming vooraf van Blogging Chiros, LLC.