Hoe afvallen helpt om rugpijn te verminderen

 

Bijna iedereen heeft of kent wel iemand die last heeft van rugpijn. Volgens de US National Library of Medicine worstelen acht op de tien mensen wel eens met rugpijn. Lage en chronische rugpijn kunnen vele oorzaken hebben. Stress, overbelasting, zwakke spieren, een verkeerde (slaap)houding, te weinig lichaamsbeweging en overgewicht, kunnen allemaal bijdragen aan je rugpijn.

 

Het goede nieuws is dat chiropractie een van de meest populaire en effectieve manieren is om van rugpijn af te komen. Chiropractie helpt niet alleen om de pijn te verlichten, maar ook om het onderliggende probleem op te lossen. Bij mensen met overgewicht behalen de behandelingen volgens de chiropractor betere resultaten als je ook gewicht verliest.

 

In dit artikel onderzoeken we:

 

  1. De invloed van overgewicht op rugproblemen
  2. Hoe afvallen bijdraagt aan pijnvermindering
  3. Het verbeteren van je rug door chiropractie

 

De invloed van overgewicht op rugproblemen

 

Mensen met overgewicht of obesitas lopen een groter risico om rugklachten te krijgen volgens de American Obesity Association. Obesitas belemmert mensen in hun dagelijkse doen en laten en weerhoudt ze er vaak van om voldoende te bewegen. Voldoende lichaamsbeweging is juist essentieel om de spieren te versterken. Sterke spieren ontlasten de rug, waardoor het ontstaan van rugklachten minder waarschijnlijk is.

 

Daarnaast wordt bij mensen met obesitas, de wervelkolom extra belast door het gewicht. Extra gewicht zorgt voor ongelijke druk op de wervelkolom en kan verschuiving van wervels veroorzaken. Beide kunnen resulteren in chronische rugklachten. Obesitas wordt gezien als een van de belangrijkste verergerende factoren van lage rugpijn.

 

Hoe afvallen bijdraagt aan pijnvermindering

 

Volgens afvalexperts en chiropractors, draagt afvallen bij aan het gedeeltelijk en soms zelfs geheel oplossen van rugklachten. Het verband tussen afvallen en rugpijn is nog niet voldoende onderbouwd met onderzoek, maar chiropractors hebben al vaak gezien dat bij patiënten de rugpijn vermindert nadat ze zijn afgevallen.

 

De pijn neemt af door het verlies van gewicht. Hoe? Minder gewicht zorgt ervoor dat de wervelkolom minder belast wordt. Wanneer je afvallen combineert met behandelingen door een chiropractor, nemen de positieve resultaten alleen maar toe.

 

Volgens de American Spine Society, hebben mensen die op of niet meer dan 5 kilo boven hun ideale gewicht zitten minder kans om rugklachten te ontwikkelen, voornamelijk chronisch lage rugpijn.

 

Chiropractie en lichaamsbeweging helpen bij rugpijn

 

Een goede combinatie van sporten en chiropractie hebben een merkbare positieve invloed op de wervelkolom op langere termijn.

 

Niet alleen is sporten goed om gewicht te verliezen, maar ook om je spieren te versterken en het lichaamsgewicht beter te verdelen langs je wervelkolom. Sterkere spieren, minder gewicht en een betere houding, zorgen voor veel voordelen op lange termijn voor mensen met rugklachten.

 

Wil je meer tips om sporten en/of afvallen in je dagelijkse routine te verwerken, praat dan eens met de chiropractor bij jou in de buurt. Hij of zij is expert en kan je begeleiden. Als je nog niet onder behandeling bent bij een chiropractor, bel ons dan. We zijn er om te helpen!

 

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijk schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.