Hoe chiropractie een positief effect heeft op het zenuwstelsel

Hoe chiropractie een positief effect heeft op het zenuwstelsel

In de basis helpt chiropractie bij het verbeteren van de werking van het zenuwstelsel door de wervelkolom te behandelen. Steeds meer studies laten zien dat chiropractie erg effectief is. Veel gezondheidsklachten verbeteren en verdwijnen soms zelfs helemaal.

 

Functie van het zenuwstelsel

 

Het zenuwstelsel is een complex netwerk van zenuwen, ruggenmerg en hersenen, die elk deel van het lichaam bereiken en beïnvloeden. De kern van het zenuwstelsel is het ruggenmerg dat informatie in het lichaam ontvangt en verzendt.

Het is verantwoordelijk voor de functie van de organen, voor beweging en voor de zintuigen zien, horen, voelen, proeven en ruiken. De hersenen ontvangen de informatie die wordt “gedragen” door het zenuwstelsel. De hersenen verwerken de informatie en helpen het lichaam te reageren op de juiste manier.

Als je bijvoorbeeld naar een kat kijkt, wordt het beeld overgedragen door het zenuwstelsel, verwerkt in de hersenen en vertaald naar een beeld van een kat, zoals jij het kent. Dit gebeurt heel snel; er is geen pauze of overlap van tijd in een gezond zenuwstelsel. Het beeld wordt onmiddellijk doorgestuurd.

 

Hoe chiropractie helpt bij het verbeteren van het zenuwstelsel

 

Wanneer de wervelkolom niet rechtstaat of het lichaam uit balans is, kan dit de werking van het zenuwstelsel beïnvloeden. Het kan chronische pijn, verminderde mobiliteit en veel andere gezondheidsproblemen veroorzaken. Chiropractische behandelingen geven het zenuwstelsel vrij baan, waardoor het zenuwstelsel alle informatie ongehinderd kan doorsturen.

Het gaat echter veel verder dan alleen de wervelkolom. Naast de wervelkolom, kan de chiropractor de armen, benen, nek en heupen corrigeren. Dit samen creëert een gezond zenuwstelsel. Het regelmatig bezoeken van een chiropractor kan helpen het zenuwstelsel ongehinderd informatie te laten doorsturen en het te laten functioneren zoals het zou moeten.

 

Een verbeterd zenuwstelsel betekent een verbeterd immuunsysteem en hormoonstelsel

 

Het zenuwstelsel, immuunsysteem en hormoonstelsel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, dit betekent dat wanneer één wordt beïnvloed, de andere systemen ook beïnvloed worden. Dit gebeurt omdat de drie systemen bepaalde moleculen delen, die informatie tussen hen overbrengen, waardoor ze kunnen communiceren of samenwerken. Deze verbinding maakt chiropractie een effectieve behandeling voor immuniteit.

Terwijl het immuunsysteem het lichaam beschermt tegen ziekten, is het hormoonstelsel verantwoordelijk voor het aanmaken van bepaalde hormonen. Deze hormonen zijn verantwoordelijk voor het reguleren van de weefselfunctie, slapen, stofwisseling, stemming, groei en ontwikkeling en seksuele functie en andere vitale functies.

Daarom kan chiropractie vaak helpen bij depressie en slapeloosheid; het is zelfs een behandeling voor onvruchtbaarheid. Wanneer je op deze manier naar het zenuwstelsel kijkt, zie je hoever het reikt en hoezeer het invloed heeft op het hele lichaam.

 

Voordelen van een verbeterd zenuwstelsel

 

Er zijn veel chronische en zelfs degeneratieve gezondheidsproblemen die worden beïnvloed door het zenuwstelsel. Studies wijzen uit dat chiropractie een zeer effectieve behandeling is voor verschillende neurologische aandoeningen waaronder:

 

  • duizeligheid;
  • hersenverlamming;
  • ataxie;
  • multiple sclerose;
  • Parkinson;
  • epilepsie;
  • Tourette;
  • autisme.

 

Dit maakt chiropractie in veel gevallen een geschikte behandeling voor meerdere klachten. Een patiënt meldt zich vaak met pijnklachten of verminderde mobiliteit, maar ervaart vaak ook verbetering op andere vlakken door het positieve effect dat chiropractie heeft op het zenuwstelsel.

 

Wanneer er een miscommunicatie optreedt tussen de hersenen en het weefsel, de organen en de cellen van het lichaam, kan dit leiden tot verschillende gezondheidsklachten. Chiropractie biedt een veilige en effectieve behandeling voor het verbeteren van het zenuwstelsel.

 

In sommige gevallen is het nodig een patiënt eens of soms meerdere malen per week te behandelen. Het type behandeling, de frequentie ervan en de intensiteit van de behandeling, hangt af van de patiënt en zijn lichamelijke conditie. Chiropractie heeft een positief effect op het zenuwstelsel en daardoor een positief effect op het lichaam in zijn geheel.

 

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder toestemming vooraf van Blogging Chiros, LLC.