Hoe chiropractie mensen helpt die lijden aan migraine

Als je ooit migraine hebt gehad, weet je dat dit meer is dan gewoon een hoofdpijn. De slopende pijn kan gepaard gaan met misselijkheid en andere symptomen en komt vaker voor dan je denkt. Onderzoek toont aan dat in iedere 4 huishoudens er minstens één persoon is die aan migraine lijdt. Feitelijk lijdt 12% van de Amerikaanse bevolking, inclusief kinderen, aan migraine. Dit betekent dat migraine meer mensen beïnvloedt dan astma en diabetes bij elkaar.

 

Geschat wordt dat 18% van de vrouwen lijdt aan migraine tegenover 6% van de mannen. Het treft vaak mensen in de leeftijd tussen 25 en 55 jaar, maar ook jonge kinderen krijgen de diagnose. Migraine kan je belemmeren in je dagelijks doen, gelukkig zijn er behandelingen die kunnen helpen. Chiropractische zorg heeft aangetoond te kunnen helpen met het verminderen van de pijn en de intensiteit van de aanvallen en vermindering van het aantal migraineaanvallen.

 

Wat is migraine?

 

Migraine is een vicieuze hoofdpijn die enkele minuten kan duren, maar ook enkele uren of zelfs dagen. Het wordt gekenmerkt door een intens pulserend of kloppend gevoel dat zich meestal beperkt tot één gebied van het hoofd. Het gaat vaak gepaard met braken, misselijkheid en extreme gevoeligheid voor geluid en licht. De pijn kan zo ernstig zijn dat je nauwelijks kunt functioneren. Veel mensen beperken zich tot een bed in een donkere kamer, wachtend tot het overgaat.

 

Vaak ervaren migrainepatiënten voor een aanval een aura, of andere zintuiglijke waarschuwingssignalen, zoals vreemde geuren, blinde vlekken, lichtflitsen of tintelingen in been of arm. Migraine is erfelijk. Als een van de ouders aan migraine lijdt, heeft een kind 40% kans dit ook te krijgen. Als beide ouders aan migraine lijden is de kans 90%. Het staat op nr. 8 van de meest slopende ziekten wereldwijd.

Voor het grootste deel, weten artsen niet wat migraine veroorzaakt. Maar, er zijn een aantal zaken die bekend staan als migrainetriggers.

 

 • Hormonale schommelingen: op bepaalde momenten in de maand, ervaren vrouwen schommelingen in de oestrogeenspiegel, wat migraine kan veroorzaken.
 • Orale anticonceptie: medicijnen die hormonen veranderen of vervangen, kunnen hoofdpijn verergeren.
 • Bepaald voedsel: bewerkte levensmiddelen, smaakversterkers, zout voedsel of gerijpte kaas, kunnen een aanval uitlokken.
 • Vasten of het overslaan van maaltijden.
 • Aspartaam.
 • Alcohol.
 • Stress.
 • Zintuiglijke overprikkeling.
 • Uitdroging.
 • Intense fysieke inspanning.
 • Te veel of te weinig slaap.
 • Medicatie.

 

Hoe chiropractische zorg migrainepatiënten helpt

 

Veel artsen geloven dat hoofdpijn en migraine kan worden veroorzaakt door een wervelkolom die niet in balans is. Als je wervelkolom niet in balans is, lijdt het hele lichaam hieronder. Het kan de zenuwen, die van je hersenen door je wervelkolom naar organen lopen, irriteren en dit kan hoofdpijn veroorzaken. Chiropractische gewrichtscorrecties kunnen helpen bij het verlichten van de pijn veroorzaakt door migraine. Er zijn veel mensen die al een duidelijk verschil merken na één sessie.

Een chiropractor zal je wervelkolom uitlijnen en samen met je een behandelplan opstellen dat waarschijnlijk ook veranderingen in levensstijl en voeding bevat. Het wijzigen van je slaappatroon en het elimineren van bepaalde voedingsmiddelen uit je dieet kan ook helpen bij het voorkomen van migraine.

 

Door het creëren van een persoonlijk behandelplan, kunnen jij en je chiropractor niet alleen helpen voorkomen dat je migraine krijgt, maar ook andere lichamelijke ongemakken voorkomen.

 

Je chiropractor kan aanraden om een dagboek bij te houden om je eigen migrainetriggers te lokaliseren. Houd bij welk voedsel je nuttigt, de omgevingsfactoren die je kunnen beïnvloeden, stressfactoren, je slaappatroon, wanneer je een migraineaanval hebt, hoe lang dat aanhoudt en de hevigheid van de migraine. Door het bijhouden van deze zaken kun je bepalen wat de oorzaak zou kunnen zijn en je levensstijl aanpassen om herhaling te voorkomen. Integratie van chiropractische zorg als onderdeel van je lichaamsonderhoud, en het voorkomen van migraine, kan je helpen deze hoofdpijn de baas te worden, zodat je door kunt gaan met je leven.

 

Heb jij of een geliefde last van migraine, bel ons dan. Onze chiropractor is er om je te helpen!

 

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijk schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.