Hoe fietsers baat hebben bij chiropractie

 

 

Tijdens de zomermaanden zijn er veel mensen die eropuit trekken en in de buitenlucht actief zijn. Fietsen is in Nederland een van de populairste activiteiten voor jong en oud. Het is een geweldige manier om van de natuur te genieten, maar het is ook een goede vorm van bewegen.

 

Chiropractie biedt vele voordelen voor elke fietser, of je nou fietst om van de omgeving te genieten, een racefietser bent of iedere dag naar je werk fietst.

 

  • Het verlicht pijn.
  • Zorgt dat je sneller herstelt van blessures.
  • Betere spierspanning en balans.
  • Verbeterde bewegingsvrijheid.
  • Soepeler bewegen.

 

In het kort, chiropractie kan je helpen een betere fietser te worden en er meer uit te halen. Het zorgt niet alleen dat je lichaam in goede verhouding en in balans is, maar het helpt je hele lichaam beter te functioneren.

 

Dat betekent vaak dat je chiropractor ook voedingsadviezen geeft en voorstelt om bepaalde supplementen te gebruiken als dat nodig is. Dit zorgt voor een energieboost en verbetert je prestaties, terwijl het je helpt om gezond en fit te blijven. Zo zorgt chiropractie ervoor dat je meer uithoudingsvermogen hebt.

 

Chiropractie bij fietsblessures

 

Net als bij alle soorten fysieke activiteiten, is er altijd een kans dat je een blessure oploopt. Chiropractie zorgt dat je lichaam in balans blijft en verbetert je flexibiliteit. Dit alles draagt eraan bij dat je kans op blessures vermindert.

 

Maar chiropractie kan je ook helpen als je wel geblesseerd raakt, je herstel verloopt sneller. Wanneer je met chiropractie start terwijl je een gezond lichaam hebt dat goed in balans is, zul je veel sneller herstellen als je toch een blessure oploopt.

 

Chiropractie kan ook worden ingezet als behandeling voor blessures. Fietsen kan pijn en blessures veroorzaken in de pezen, spieren, knieën, enkels, heupen, handen, polsen, voeten nek, rug en schouders.

 

Regelmatige behandeling bij een chiropractor kan de kans op pijn in deze gebieden voorkomen, maar soms kan de irritatie er toch insluipen. Wanneer dat gebeurt hebben chiropractische gewrichtscorrecties bewezen effectief te zijn in de behandeling van pijn, zonder gebruik van medicatie met de bijkomende bijwerkingen.

 

Het uitlijnen van de wervelkolom is een van de meest gebruikte chiropractische technieken, maar het effect gaat veel verder dan dat. Gewrichtscorrecties in de benen en voeten kunnen helpen bij pijn in de enkels, knieën, heupen en voeten. Gewrichtscorrecties in de armen en schouders kunnen helpen om pijn in die gebieden te verlichten. Speciale aandacht voor de gewrichten helpt om ze flexibel te houden en om beter te functioneren.

 

Chiropractie ondersteunt het natuurlijk herstellend vermogen van je lichaam

 

Chiropractie is een volledig natuurlijke behandelwijze en gaat niet uit van invasieve therapieën of operaties. Er wordt geen enkele vorm van medicatie gebruikt. Wel wordt gebruik gemaakt van voeding en natuurlijke supplementen die het natuurlijk herstellend vermogen van het lichaam kunnen ondersteunen. Het zorgt ervoor dat het lichaam in balans is, zodat de zenuwbanen niet belemmerd worden. Dit zorgt dat het bloed efficiënter door het lichaam stroomt en de organen makkelijker kan bereiken.

 

Chiropractie bestaat uit zachte manipulaties van de wervelkolom om je lichaam in juiste lijn te krijgen en bewegingsvrijheid in de gewrichten en spieren te herstellen. Soms wordt daar elektrotherapie, massage, echografie of andere therapieën aan toegevoegd.

 

Een chiropractiepatiënt kan geadviseerd worden om rust te nemen, een lichaamsdeel te koelen, omhoog te houden of bepaalde oefeningen te doen om een gebied te helpen. Het is geen zogenaamde herhalende therapie, zoals vele traditionele therapieën neigen te zijn. Het past zich aan de specifieke behoeften van het individu aan, hierin wordt rekening gehouden met de unieke levensstijl, mate van activiteit, voedingsbehoeften en andere belangrijke elementen die van invloed zijn op het herstel van de patiënt.

 

Chiropractie ziet iedere patiënt als een individueel geval en behandelt hem ook op die manier. Dat is wat chiropractie een effectieve behandelmethode maakt voor fietsers. De voordelen die het kan bieden zijn niet alleen het verminderen van pijn en bevorderen van de activiteit, het kan ze zelfs een betere fietser maken!

 

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijk schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.