Last van hooikoorts? Chiropractie kan helpen

 

Als de winter overgaat in de lente zorgenallergieën voor vervelende situaties. Of je nou alleen maar last hebt van een loopneus en niezen of je krijgt last van alle mogelijke symptomen die bij een allergie komen kijken, het maakt de lente een stuk minder leuk.

 

Er is een overvloed aan allergiemedicatie op de markt, maar ze hebben vaak wel bijwerkingen. Vele veroorzaken sufheid en andere onplezierige bijwerkingen, waardoor je niet goed kunt functioneren. Degene die aangeven “niet sufmakend” te zijn klinken erg interessant, maar wanneer je medische aandoeningen hebt als bijvoorbeeld hoge bloeddruk, mag je die niet gebruiken en zit je vast aan de sufheid (of je allergiesymptomen als je niets neemt).

Dat is op termijn niet te doen!

 

Wat is allergie precies?

 

Wanneer je immuunsysteem histamine produceert, als reactie op een allergeen waarmee je in aanraking komt. De lichamelijke reactie die dan ontstaat noemen we allergie, of in de volksmond hooikoorts. Allergenen kunnen simpele dingen zijn, zoals pollen van planten, die voor het merendeel van de mensen geen problemen opleveren, maar wanneer je lichaam niet in balans is, zorgt het voor problemen.

Symptomen van hooikoorts zijn o.a.:

 

 • loopneus;
 • verstopte neus;
 • hoofdpijn;
 • niezen;
 • jeukende ogen;
 • hoesten of schrale keel;
 • huiduitslag;
 • zwelling;
 • diarree;
 • misselijkheid;
 • vermoeidheid.

 

Anafylactische shock, een ernstige levensbedreigende vorm van allergie, veroorzaakt vaak zwelling van de luchtwegen, tong en keel, met ademhalingsproblemen en andere gevaarlijke gevolgen.

 

De allergenen kunnen iets zijn waarmee je lichamelijk in contact komt - bijvoorbeeld bereklauw, iets wat je inademt – zoals schimmel of stof, of het kan iets zijn wat je eet – zoals pinda’s of aardbeien. Mensen hebben verschillende allergieën, maar ook mensen die dezelfde allergie hebben, kunnen er verschillend op reageren. Meestal komt er een arts of dermatoloog aan te pas om de allergie vast te stellen.

 

Chiropractie tegen allergie

 

Chiropractische behandelingen zijn erg effectief gebleken bij het verlichten van allergiesymptomen en soms zelfs bij het stoppen van de allergie. Vaak vermindert het de allergische reactie en ook de frequentie van de aanvallen. Het werkt niet zoals allergiemedicatie met een antihistamine die alleen de korte termijnsymptomen kan bestrijden.

 

Chiropractische behandelingen helpen om je lichaam in balans te krijgen, zodat je beter bestand bent tegen invloeden van buitenaf, zoals allergieën. Wanneer je wervelkolom uit balans is, kan dat leiden tot verschillende problemen, waaronder allergie. Je immuunsysteem kan zijn aangetast, waardoor het niet goed meer werkt.

 

Een chiropractor kan helpen om irritatie van je zenuwstelsel te voorkomen door je wervelkolom te corrigeren. Dit haalt de druk van de zenuwbanen, waardoor je immuunsysteem optimaal kan functioneren. Hierdoor kan je lichaam zich gemakkelijker weren tegen infecties en zal het allergenen als onschuldig gaan zien.

Als je immuunsysteem allergenen tegenkomt, zal het dan niet langer overdreven reageren. In plaats daarvan zal de reactie veel minder heftig zijn, of zelfs helemaal niet. Chiropractie staat er ook om bekend astmapatiënten te kunnen helpen beter te ademen. De symptomen worden minder.

 

Chiropractie is meer dan alleen gewrichtscorrecties toepassen in de wervelkolom. Het bevordert de algehele gezondheid van het lichaam. Patiënten wordt geleerd om met oefeningen, stressvermindering en voeding, de volledige gezondheid te bevorderen. Dit behandelplan dat zich richt op het volledige lichaam, helpt chiropractiepatiënten in korte tijd vrij te zijn van allergieën.

 

Het is belangrijk om het chiropractische behandelplan consequent te volgen. Neem voldoende rust en neem je tijd om te ontstressen. Hoe je ontspant en voor jezelf zorgt, hoe gezonder je je zult voelen. Chiropractie kan ondersteunen bij vele gezondheidsklachten, het helpt je gezonder te zijn. Wanneer je worstelt met allergieën, probeer eens chiropractie, de resultaten zullen je verrassen.

 

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijke schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.