Sportprestaties verbeteren met chiropractie

 

In sport is presteren belangrijk. Ongeacht of je nu een profvoetballer bent of een weekend warrior, je prestatieniveau in de door jou gekozen sport is wat je naar ongekende hoogten kan doen stijgen.

 

Er zijn vele manieren waarvan atleten weten dat ze sterker, sneller, flexibeler worden en meer uithoudingsvermogen krijgen. Chiropractie wint steeds meer aan populariteit als manier voor sporters om het maximale uit zichzelf te kunnen halen.

Je weet misschien al dat chiropractie mensen met rugklachten of hoofdpijn kan helpen, maar hoe helpt chiropractie een sporter? Gedegen onderzoek heeft bewezen dat chiropractie sportprestaties verbetert op een aantal belangrijke punten.

 

Verbeterde flexibiliteit

 

Flexibiliteit is belangrijk in bijna iedere sport en chiropractie kan hierin een belangrijke rol spelen. Wanneer de wervelkolom is uitgelijnd, is het lichaam beter in staat te werken zoals bedoeld. Flexibiliteit is daar een belangrijk onderdeel van.

 

Betere beweeglijkheid

 

Wanneer de flexibiliteit is verbeterd, kun je je makkelijker bewegen. Chiropractie creëert ruimte in de gewrichten en wervelkolom, zodat energie beter door je lichaam kan stromen. De bloeddoorstroom verbetert wat betekent dat voedingsstoffen en zuurstof sneller bij je organen en hersenen terechtkomen. Dit algeheel verbeterde welzijn stimuleert de beweeglijkheid.

 

Minder blessuregevoelig

 

Omdat chiropractie het lichaam flexibeler houdt, is de kans op blessures veel kleiner. Stijve, gespannen spieren kunnen blessures veroorzaken, soms zelfs ernstige. Wanneer het lichaam in goede verhouding is, is de kans op een verrekte of gescheurde spier of pees aanzienlijk kleiner.

 

Het helpt sporthernia (atletische pubalgie) voorkomen

 

20% van alle sportblessures heeft met pijn in de liezen te maken. Een spierscheur is, in tegenstelling tot wat velen denken, niet altijd te wijten aan overbelasting. Vaak ontstaat het door een onverwachte draaibeweging, deze aandoening wordt een sporthernia of atletische pubalgie genoemd.

 

Onderzoek wijst uit dat chiropractie helpt om sporthernia te verlichten bij voetballers. Ze ondergingen acht weken lang, therapie die chiropractie en rehabilitatie-oefeningen omvatte.

 

Verlicht pijn

 

Sporten als hockey en voetbal zijn contactsporten en blessures komen veel voor. Toch kunnen ook minder intensieve sporten, zoals paardrijden en fietsen overbelastingsblessures veroorzaken. Onderzoek laat zien hoe chiropractie hielp om pijn door schouderinstabiliteit bij hockeyspelers te voorkomen.

Chiropractie zorgt dat de wervelkolom in de juiste positie verkeert en helpt daarmee bloeddoorstroming te verbeteren, maar ook komt endorfine vrij door behandeling. Endorfine verlicht pijn op een natuurlijke manier, zonder gebruik van medicijnen.

 

Maakt sterker

 

Hoewel chiropractie voornamelijk ingezet wordt als methode om pijn te verlichten en te ondersteunen bij aandoeningen aan spieren en wervelkolom, is ook gebleken dat het bijdraagt aan iemands fysieke kracht. Een onderzoek onder judoatleten die drie chiropractische behandelingen ondergingen, liet zien dat hun grip verbeterde met 16%.

 

Het helpt sportblessures sneller te herstellen

 

Chiropractie wordt al geruime tijd ingezet als standaardprocedure bij het helpen herstellen van vele sportgerelateerde blessures, zoals een tennisarm, verrekte hamstring, rug- en nekblessures en overbelasting van (rotatie)gewrichten. Hoewel het helpt deze blessures te vermijden, zal chiropractie, als deze blessures toch ontstaan, helpen om sneller te herstellen en weer te kunnen spelen.

 

Dus wanneer je graag een potje voetbalt met je vrienden of bij het studentenhockeyteam speelt, is de kans groot dat je ook voordeel hebt bij chiropractie. Al deze voordelen zorgen dat sporters steeds vaker op een chiropractor terugvallen voor behandeling van blessures. Samen zorgen deze voordelen dat je prestaties verbeteren. Dus wil je sterker, sneller en wendbaarder worden, het is bewezen dat chiropractie je kan helpen dit doel te bereiken.

 

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijk schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.