Chiropractie

“Chiropractie is een zorgberoep welke zich bezigt met de diagnose, behandeling en preventie van aandoeningen van het neuromusculoskeletale systeem en de effecten van deze aandoeningen op de algemene gezondheid. Er is een nadruk op manuele technieken, inclusief gewricht correcties en/of manipulatie met een bijzondere focus op subluxaties.”

World Health Organization (WHO)

Verlichting van nekpijn door chiropractie

Wanneer je ergens in je lichaam pijn hebt, kan dit variëren van een oncomfortabel gevoel tot gewoonweg slopend. In het geval van nekpijn kan een klein ongemak je vermogen om te functioneren al belemmeren. Daarom is het belangrijk dat je weet hoe chiropractie nekpijn kan verlichten, zodat je de juiste hulp krijgt.

 

Als je voor het eerst bij de chiropractor komt, is het verstandig om alle medische gegevens over je nekklacht mee te nemen. Hiermee bedoelen we ook de diagnose of omschrijving van symptomen die andere artsen hebben vastgesteld. Bijvoorbeeld of de pijn scherp voelt of dof, kloppend of constant, dit kan waardevolle informatie zijn voor een chiropractor.

 

Ook is het handig om een kopie van je laatst gemaakte röntgenfoto’s mee te nemen. Als je die niet hebt, is dat geen probleem. De chiropractor kan deze zo nodig laten maken.

 

Er zijn chiropractors die liever eerst alle informatie van de patiënt verzamelen om een compleet beeld te hebben, voordat ze besluiten of ze je verder helpen of niet. Dus, ook al heb je veel pijn, wees geduldig en wacht op de diagnose van de chiropractor. Dit kan betekenen dat je een dag moet wachten.

 

De meeste chiropractors laten je niet zo lang wachten. Ze snappen dat je snel wilt weten waar je aan toe bent, zeker als je veel pijn hebt. Met andere woorden, ze zullen zo mogelijk nog dezelfde dag enige vorm van pijnverlichting toepassen en na de volledige diagnose de behandeling voortzetten.

 

Voorbeelden van methodes die de chiropractor zou kunnen toepassen om je nekpijn te verlichten zijn:

 

  • IJs (koeling).
  • Lichte spiermassage met een verkoelende pijnstiller of spray bijvoorbeeld BioFreeze.
  • Interferentiële therapie, elektrische stimulatie van de spieren en/of andere methoden van fysiotherapie.
  • Warmte (bij niet acute aandoeningen).

 

Als aanvulling kan de chiropractor je tips meegeven om thuis de pijn te verlichten tot je volgende bezoek aan de praktijk. Typerend is het gebruik van koeling door bijvoorbeeld ijs of een verkoelende pijnstiller als BioFreeze.

 

Tijdens je vervolgbezoek hoor je of de chiropractor je kan helpen en zo ja, dan krijg je een gedetailleerd behandelplan. Zorg dat je het behandelplan opvolgt, zodat je nekpijn niet alleen vermindert, maar misschien zelfs verdwijnt.

 

Onthoud dat je chiropractor je niet alleen graag wil helpen om je nekpijn te verlichten, maar ook de oorzaak van je klacht wil aanpakken. Subluxaties (blokkades) in de wervelkolom ontstaan meestal niet zomaar ineens (tenzij er sprake is van een val of ongeluk). Dus ook het corrigeren van de blokkades kost tijd, zelfs wanneer de pijn al is verdwenen.

 

Desalniettemin, wanneer je last hebt van nekpijn kan dat van grote invloed zijn op je leven. Het wordt lastiger om heel normale dingen te doen, zoals autorijden. Je klacht laten behandelen door een chiropractor is een slimme keuze. Zij zijn professioneel opgeleid, hebben een uitgebreide training gehad in dit vakgebied en kunnen nekpijn effectief behandelen. Dus ben je of ken je iemand met nekpijn. Bel ons gerust, we zijn er om te helpen!

 

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijk schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.