Waarom chiropractie een goede keus is voor mensen met whiplash

 

Wanneer je ooit te maken hebt gehad met de pijn van een whiplash, weet je hoeveel impact dit kan hebben op je leven. Dagelijkse werkzaamheden kunnen pijnlijk zijn en soms zelfs onmogelijk. Zelfs in milde gevallen kan het moeilijk zijn om je hoofd te draaien. Whiplash kan chronische pijn veroorzaken en je ervan weerhouden dingen te doen die je leuk vindt.

 

Chiropractie is een effectieve behandelmethode die niet alleen helpt om pijn te verlichten, maar ook om je lichaam te helpen sneller te herstellen. Je chiropractor kan oefeningen aanraden die je thuis kunt doen en adviezen geven over verandering van je levensstijl, die je herstel zullen bevorderen en de flexibiliteit verhogen.

 

Wat is whiplash?

 

Whiplash is een term die een blessure omschrijft die hoofdzakelijk in de nek en wervelkolom zit. Het wordt meestal veroorzaakt wanneer het hoofd en de nek onverwacht en snel in een bepaalde richting wordt geslingerd en dan in tegenovergestelde richting terug. Meestal is dit van voren naar achteren, maar in sommige gevallen is het ook van zij naar zij.

 

De meeste mensen associëren whiplash met auto-ongelukken, maar het kan zelfs ontstaan doordat jij de ene kant op draait en iemand je aan je arm de andere kant weer op trekt. Alles waardoor je hoofd plotsteling heen en weer beweegt, kan een whiplash veroorzaken.

 

Wat voor schade richt whiplash aan?

 

De schade die wordt veroorzaakt door whiplash wordt een wervelsubluxatie genoemd. Het is de meest voorkomende oorzaak van het gevoel van ongemak en pijn bij whiplashblessures. Er zijn verschillende vormen van subluxaties, ze kunnen worden veroorzaakt door emotionele spanning en stress, slechte slaaphouding, zwakke spieren, een slechte lichaamshouding of een verkeerd eetpatroon. Dit type subluxatie wordt veroorzaakt door een blessure en een chiropractor kan deze diagnose stellen en behandelen.

 

De whiplashblessure zit in de nek en wervelkolom, maar de pijn kan zich uitbreiden naar het hoofd, de armen, schouders, heupen en benen. Je kunt last krijgen van hoofdpijn, doofheid en tintelingen in de handen en het lopen en bewegen kunnen problemen geven. De blessure kan variëren van stijfheid en een beurs gevoel tot stekend en scherp. De blessure kan meerdere zenuwen aantasten en wazig zien, duizeligheid, lage rugpijn, een piep in de oren en soms zelfs problemen met interne organen veroorzaken.

 

Chiropractische behandeling bij whiplash

 

Een chiropractor zal verschillende technieken gebruiken om pijn te verlichten die wordt veroorzaakt door de whiplash en het herstel te helpen.

 

  • Chiropractische gewrichtscorrecties - De chiropractor manipuleert de wervelkolom om zo voorzichtig de wervels in de juiste positie te krijgen. Dit zal helpen om het lichaam in balans te krijgen en pijn te verlichten en herstel te bevorderen.
  • Spierstimulatie en ontspanning - Dit omvat voornamelijk met verschillende technieken het stretchen van aangetaste spieren, om spanning te verminderen. Druktechnieken met vingers of handen kunnen gecombineerd worden met stretchoefeningen om pijn te verlichten.
  • McKenzie oefeningen - Dit zijn oefeningen die helpen bij de door whiplash ontstane ontwrichting van de tussenwervelschijf. Deze worden over het algemeen gedaan tijdens je bezoek aan de chiropractor, soms krijg je instructies mee om ze thuis ook te doen. Dit helpt patiënten om invloed uit te oefenen op hun eigen herstel.

 

Ieder whiplashgeval is anders. Een chiropractor zal je onderzoeken en daarna bekijken wat de juiste behandeling is voor jouw specifiek geval. Verschillende vormen van whiplash hebben ook verschillende symptomen. De chiropractor zal de best geschikte behandelwijze toepassen die de pijn verlicht en de mobiliteit en flexibiliteit verhoogt.

 

Ieder ongeval dat whiplash veroorzaakt, kan ervoor zorgen dat de wervels uit verhouding raken. Dit kan schade en irritatie veroorzaken aan de zenuwen langs de wervelkolom. Zelfs een whiplash van jaren geleden kan nog steeds een negatief effect geven als je nooit een chiropractor hebt bezocht. Je wervelkolom kan uit verhouding zijn geraakt en blessures en ongemakken uit het verleden kunnen jaren later voor problemen zorgen, die er op het eerste gezicht niets mee te maken hebben. Whiplash kan veel erger zijn dan velen zich realiseren.

 

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijk schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.