Chiropractie

“Chiropractie is een zorgberoep welke zich bezigt met de diagnose, behandeling en preventie van aandoeningen van het neuromusculoskeletale systeem en de effecten van deze aandoeningen op de algemene gezondheid. Er is een nadruk op manuele technieken, inclusief gewricht correcties en/of manipulatie met een bijzondere focus op subluxaties.”

World Health Organization (WHO)

Waarom water drinken goed voor je is

In de zomer zijn mensen veel buiten in de zon. Activiteiten variëren van inspannende bezigheden, zoals fietsen, wandelen en volleybal tot heerlijk ontspannen zonnebaden. Het maakt niet uit wat je van plan bent, zorg in ieder geval dat je gehydrateerd blijft en je voldoende insmeert met zonnebrandcrème tijdens de warme zomermaanden.

 

Uitdroging kan uiteenlopen van licht tot ernstig en kan sneller ontstaan dan je denkt. De definitie van uitdroging luidt" een abnormale toestand waarin de lichaamscellen over een onvoldoende hoeveelheid water beschikken" De voornaamste reden dat een persoon uitgedroogd raakt, is warmte.

Denk jij dat je voldoende water drinkt en je geen zorgen hoeft te maken over uitdroging? Neem de volgende punten eens in overweging:

 

  • Het vermogen om dorst te herkennen, wordt bij personen achter in de dertig of ouder steeds minder.
  • Je lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water.
  • Als je meer dan 2% van het vochtpercentage van je lichaam verliest, kun je al stellen dat je uitgedroogd bent.

 

Uitdrogingsverschijnselen lopen uiteen van onplezierig, bijvoorbeeld verwarring en slappe spieren, tot extreem gevaarlijk, zoals toevallen, nierfalen en zelfs de dood tot gevolg. Het goede nieuws is dat gehydrateerd blijven in de eerste plaats redelijk makkelijk is als je een paar voorzorgsmaatregelen neemt.

 

#1: Drink voldoende water

 

Maak er een gewoonte van om water bij je te hebben, vooral in de zomermaanden. Drink daar genoeg van gedurende de dag, zeker wanneer er buitenactiviteiten op het programma staan. Investeer bijvoorbeeld in een paar waterflessen voor jezelf en de rest van het gezin om mee te nemen deze zomer.

 

Ben je geen fan van water? Voeg dan eens citroen, limoen, komkommer of mint toe. Meng alles een avond van tevoren in een grote kan, zodat de smaak in het water kan trekken. Een andere optie is om een scheutje limonade toe te voegen. Doe dat wel met mate of kies voor een variant met minder suiker.

 

#2: Eet het juiste voedsel

 

Vloeistoffen zijn niet de enige manier om vocht op te nemen. Je kunt uitdroging ook voorkomen door voedsel te eten met een hoog vochtgehalte.

Eet bijvoorbeeld: selderij, watermeloen, komkommer, worteltjes en citrusfruit, allemaal voorbeelden van voedsel met een hoog vochtgehalte. Neem dit mee als tussendoortje om je lichaamsvocht op peil te houden.

 

#3: Probeer bepaalde dranken te vermijden

 

Hoe lekker een koud biertje of een cocktail met ijs ook klinkt, alcohol kan bijdragen aan uitdroging. Wanneer je besluit alcohol te drinken, beperk het dan tot één of twee glazen en drink daarbij voldoende water om het effect van de alcohol tegen te gaan.

 

#4:Voorkom oververhitting

 

Sporten en bewegen is ontzettend gezond, maar let wel op de buitentemperatuur. Als het buiten extreem warm en vochtig is, ga dan in de ochtend of na zonsondergang sporten. Dan zijn de temperaturen lager en is de zon niet zo fel.

#5: Draag de juiste kleding

 

Zorg in de zomer voor lichte luchtige kleding en kies voor stoffen die ademen. Bescherm je hoofd met een pet of hoed, zo blijft je gezicht in de schaduw. Vermijd zwarte of donkergekleurde kleding, deze absorberen de zonnestralen en zijn warmer.

 

#6: Wees voorbereid

 

Extreme hitte maakt simpele mankementen aan een auto, zoals een lekke band of een lege accu zeer gevaarlijk. Ga naar een garage om te zien dat je auto nog in goede staat is, zo voorkom je dat je met pech komt te staan. Zorg dat je altijd extra water in je auto hebt en dat je telefoon is opgeladen als je lange afstanden gaat rijden. Als je toch pech krijgt, wacht dan in je auto of op een veilige plaats buiten de auto op hulp. Probeer uit de volle zon te blijven en vermijd dat je op het hete asfalt moet staan wachten.

 

Gehydrateerd blijven is essentieel voor een goede gezondheid en zeker tijdens warme zomermaanden. Houd rekening met de bovenstaande tips, dan kunnen jij en je gezin van het warme weer genieten zonder last te krijgen van uitdrogingsverschijnselen.

 

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijke schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.