Wat elke chiropractiepatiënt moet weten over lage rugpijn

 

Chiropractie richt zich voornamelijk op het vinden en corrigeren van blokkades (ook wel subluxaties genoemd). Maar veel mensen gaan ook naar de chiropractor voor het verlichten van pijn of andere gezondheidsproblemen. Een veelvoorkomende klacht is aanhoudende lage rugpijn.

 

Volgens de American Chiropractic Association (ACA) zijn er in Amerika 31 miljoen mensen die op een gegeven moment in hun leven last van lage rugpijn hebben gehad. Hoewel er heel veel mensen zijn die last hebben van lage rugpijn, kan het vinden van de precieze oorzaak lastig zijn. Een chiropractor is een zeer goed opgeleid specialist, die niet alleen kan helpen de pijn te verlichten, maar ook de oorzaak opspoort en aanpakt.

 

Als je een chiropractor gaat bezoeken, denk dan aan het volgende:

 

Voorkomen is beter dan genezen

 

Preventie is vaak de beste remedie tegen lage rugpijn. Wanneer een patiënt regelmatig een chiropractor bezoekt, kan die niet alleen helpen de lage rugpijn te verlichten, maar ook advies geven om de pijn in de toekomst te voorkomen. Door de juiste oefeningen te doen en ergonomische technieken te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat de pijn wegblijft. Luister dus naar de adviezen van je chiropractor.

 

Beschikbare behandelmethoden

 

Gelukkig zijn er vele manieren om lage rugpijn te behandelen. Gebaseerd op de diagnose die je chiropractor stelt, zal hij of zij de behandelwijze kiezen waar je het meeste baat bij hebt. Deze behandelingen kunnen onder andere bestaan uit:

 

  • Correcties van de wervelkolom, handmatig of met een instrument, zoals de activator.
  • Warme of koude kompressen.
  • Massages of een andere vorm om “zacht weefsel” te behandelen.
  • Decompressie van de wervelkolom door middel van een chiropractische correctie.

 

Verlichting van pijn

 

Als je pijnmedicatie voorgeschreven hebt gekregen door de huisarts voordat je de chiropractor bezoekt, moet je deze waarschijnlijk eerst nog wel nemen om je pijn onder controle te houden. Vaak is het wel zo dat je deze medicatie sneller kunt afbouwen. Doordat de blokkades worden gecorrigeerd, zal de druk op de zenuwen afnemen en irritatie afnemen. Dat alleen al is een bezoekje aan de chiropractor meer dan waard.

 

Herstel door oefeningen

 

Na verlichting van de pijn richt de chiropractor zich vervolgens op het herstel van je wervelkolom. De chiropractor zal je bepaalde oefeningen voorschrijven om spieren te versterken. Dit zal de lage rug stabiliseren en beschermen. In het begin zullen deze oefeningen gedaan worden bij de chiropractor zodat die er zeker van is dat het niet te zwaar is en de klacht niet terugkeert. Zodra je weet hoe je de oefeningen correct uitvoert, kun je deze vervolgens thuis doen, in combinatie met af en toe een afspraak bij je chiropractor om de wervels te corrigeren.

 

Voorkom operaties

 

Het is mogelijk dat je door het bezoek aan een chiropractor voorkomt dat klachten of pijnklachten toenemen en kun je een operatie voorkomen. In sommige gevallen is een operatie helemaal overbodig omdat de chiropractor de oorzaak aanpakt in plaats van alleen symptoombestrijding.

 

Het is belangrijk dat je de adviezen van je chiropractor opvolgt. Zo kan hij of zij je vragen naar de uitslag van eerder gemaakte röntgenfoto’s of MRI-scans. Dit kan helpen om het juiste behandelplan op te stellen en jou de geruststelling geven dat het probleem wordt gevonden.

 

Kortom, heb je vage klachten aan het bewegingsapparaat, dan is een bezoek aan de chiropractor aan te raden. Hij of zij is goed opgeleid om klachten als lage rugpijn te behandelen, met goede resultaten op een betaalbare, effectieve manier. Als jij of iemand die je kent last heeft van lage rugpijn, neem dan gerust contact met ons op. We zijn er om te helpen.

 

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijk schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.