Welke voeding is goed voor je immuunsysteem? 3 tips

Geef je immuunsysteem een boost met deze voedingstips

 

Door de snelle maatschappij van tegenwoordig worden we geconfronteerd met allerlei soorten stress, die een slechte invloed hebben op ons immuunsysteem. Chiropractors zijn bijzonder geïnteresseerd in het verminderen van stress bij patiënten om ze te helpen gezonder en gebalanceerd te leven. Laten we eens kijken welke drie voedingsadviezen helpen het immuunsysteem een boost te geven.

 

Het immuunsysteem van een chiropractiepatiënt werkt het best wanneer blokkades, ook wel subluxaties genoemd, gecorrigeerd worden. Maar je moet ook kijken naar je eetpatroon. Door beide tegelijkertijd aan te pakken wordt je immuunsysteem versterkt en ben je beter bestand tegen blessures en ziekten.

 

Voedingsadvies #1 – Voldoende vitamine D

 

Vitamine D zorgt ervoor dat het lichaam calcium beter kan opnemen, wat nodig is voor sterkere botten en tanden. Mensen die te weinig vitamine D binnenkrijgen, ontwikkelen zachte, dunne en broze botten.

 

Maar wist je ook dat vitamine D bescherming biedt aan veel kwalen en chronische ziekten, zoals bijvoorbeeld kanker? Daarnaast bevordert het de natuurlijke weerstand tegen bacteriële infecties als tuberculose en ondersteunt het de productie van antimicrobiële peptiden, die je nodig hebt om het immuunsysteem te stimuleren.

 

Omdat iedere patiënt anders is, kun je het beste met je chiropractor overleggen hoeveel vitamine D je nodig hebt voor een optimale gezondheid.

 

Voedingsadvies #2 – Groenten!

 

In culinaire termen zijn groenten eetbare planten of delen van planten, die bedoeld zijn om te koken of rauw op te eten. Om snel te weten welke voeding onder de groep groenten valt kun je op ChooseMyPlate.gov kijken.

 

Groenten als bloemkool, kool, broccoli en spruitjes, produceren stoffen die erom bekend staan dat ze de groei van kankercellen kunnen remmen en het immuunsysteem stimuleren. Een slimme manier om voldoende groenten binnen te krijgen is door “juicing”. Juicing is het maken van sap van rauwe groenten in een sapcentrifuge of blender. Bekijk de volgende tips voor het “juicen” van groenten.

 

Voedingsadvies #3 – Vermijd alcohol

 

De meeste chiropractiepatiënten zijn bewust met hun gezondheid bezig. Maar voor patiënten die net beginnen kan dit nieuw zijn, de maatschappij van tegenwoordig richt zich voornamelijk op het bestrijden van ziekten/symptomen in plaats van ze te voorkomen door goede gezondheidszorg. Het volgen van een gezond dieet is essentieel voor een sterk immuunsysteem. Minder alchohol drinken of zelfs helemaal vermijden is een goed begin.

 

Waarom? Onderzoek wijst uit dat alcohol je immuunsysteem kan aantasten, immuundeficiëntie genoemd. Dat zorgt ervoor dat je vatbaarder bent voor ziekten als tuberculose, longontsteking en vele andere overdraagbare ziekten.

 

Gebruik van alcohol is bijvoorbeeld gelinkt aan kanker. Het drinken van alcohol is voor veel mensen heel normaal, maar het is het belangrijk om te beseffen dat alcohol je lichaam kan vergiftigen en essentiële vitamines en mineralen afbreekt. Het niet drinken van alcohol helpt bij het krijgen van een supersterk immuunsysteem.

 

Ben je nog niet overtuigd van de slechte invloed van alcohol op je gezondheid, bekijk dan de website van the National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism eens voor meer feiten en cijfers over alcohol.

 

Wil je meer voedingstips voor een sterk en gezond immuunsysteem, dan kun je terecht bij je chiropractor. Nog nooit bij een chiropractor geweest? Bel ons gerust. We kunnen je helpen een gezondere levensstijl te ontwikkelen met veilige en effectieve chiropractische zorg!

 

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijk schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.