Werkgerelateerde blessure opgelopen? Chiropractie kan helpen

In 2014 waren er in Amerika 2.8 miljoen bedrijfsongevallen. Dit was het totaal van alle beroepsgroepen, 75 procent daarvan was in de dienstverlening.

 

Deze blessures kunnen leiden tot afwezigheid, verminderde productie, depressie en tijdelijke (of blijvende) onbekwaamheid. De blessures kunnen veroorzaakt zijn door uitglijden en vallen, botsende vervoersmiddelen, gevaarlijke werkomstandigheden of andersoortige ongelukken. Maar, werkgerelateerde blessures kunnen ook ontstaan door de hele dag voorovergebogen in een slechte houding achter de computer te zitten. Chiropractie heeft goede resultaten bij het helpen herstellen van blessures, dus ook werkgerelateerde, zodat men sneller weer de dagelijkse routine kan oppakken.

 

Veelvoorkomende werkgerelateerde blessures

 

Werkgerelateerde blessures zijn een enorm breed begrip en kunnen een groot aantal verschillende oorzaken en symptomen hebben. Het kan variëren van kleine ergernissen tot aanzienlijke schade die voor tijdelijke of blijvende invaliditeit kunnen zorgen. Soms is een operatie nodig, terwijl andere blessures met intensieve fysiotherapie, braces of andere medische zorg, opgelost kunnen worden.

 

 • Thoraxapertuursyndroom - Deze blessure wordt veroorzaakt door de schouder te overstrekken, zware dingen op de schouder dragen, je armen voor langere tijd boven je schouders uitsteken. Kenmerken zijn: zwelling, pijn, doof gevoel, zwakte of een brandend gevoel.

 

 • Tennisarm, peestonsteking in de elleboog - Deze blessure wordt veroorzaakt door herhaalde elleboogbewegingen terwijl je tegelijkertijd je pols beweegt. Kenmerken zijn: zwelling, doof gevoel, pijn, branderigheid en zwakte in de hele onderarm.

 

 • Carpaletunnelsyndroom - Deze blessure kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld: vibrerende gereedschappen, herhaalde bewegingen en secundaire factoren. Kenmerken zijn: een doof gevoel, pijn, tinteling, zwakke duimspieren en een brandend gevoel.

 

 • Het syndroom van DeQuervain - Deze blessure wordt veroorzaakt door veel hard knijpen en herhaalde bewegingen van de hand en duim. Het wordt gekenmerkt door pijn aan de basis van de duim.

 

 • Tendinitis - Deze blessure wordt veroorzaakt door langdurige (over)belasting van de knie, herhaalde bewegingen en overstrekken. Kenmerken zijn: een doof gevoel, pijn en zwelling

 

 • Rug- en nekpijn - Dit kan vele verschillende oorzaken hebben, van herhaalde bewegingen tot een ongeluk of slecht materiaal. Het is de meest voorkomende werkgerelateerde blessure.

 

Voorkom werkgerelateerde blessures

 

Hoewel sommige werkgerelateerde blessures onvermijdbaar zijn, kunnen veel ook worden voorkomen met een beetje extra aandacht en zorg. De American Chiropractic Assosciation heeft een aantal tips opgesteld om het risico op werkgerelateerde blessures te voorkomen.

 

  • Zorg dat je voldoende beweegt. Dit helpt preventief om rugblessures te voorkomen door je lichaam sterk, fit en flexibel te houden.
  • Wanneer je de hele dag achter een bureau zit, zorg dan voor een goede stoel. Dit betekent dat er 5 cm tussen de zitting van de stoel en je knieën hoort te zitten. Je knieën zouden op gelijke hoogte moeten zijn met je heupen.
  • Wanneer je computerwerk doet, gebruik een voetensteun ter ondersteuning en houd je knieën in een hoek tussen de 90 tot 120 graden.
  • Als je tijdens je werk lang moet zitten, probeer dan iedere 2 uur korte pauzes in te lassen om te lopen en rekken.
  • Moet je veel tillen, buig dan niet voorover. Buig je knieën en heupen en probeer je benen het werk te laten doen, hou het object dicht langs je lichaam en houd je rug recht. Zorg ervoor dat je je lichaam niet draait terwijl je aan het tillen bent.
  • Natuurlijk moet je je ook altijd aan de veiligheidsvoorschriften en regels van je werkplek houden.

 

Chiropractie bij werkgerelateerde blessures

 

Chiropractie kan helpen om je herstel te versnellen, je houding te verbeteren en je mobiliteit en kracht te verhogen. Door verschillende chiropractische technieken kunnen veel van de bovenstaande blessures effectief behandeld worden. Chiropractie is een bewezen methode om pijn in de rug en nek onder controle te houden, maar het kan ook helpen bij andere aandoeningen bijvoorbeeld, carpaletunnelsyndroom, tennisarm en knieblessures.

 

Chiropractie richt zich op het lichaam als geheel en helpt geblesseerde werknemers niet alleen met de pijn en het herstel van de blessure zelf, het kan ook helpen om de omliggende weefsels te verbeteren en andere therapieën te ondersteunen. Het komt erop neer dat chiropractie werknemers kan helpen om sneller weer aan het werk te kunnen gaan, zodat er minder werk en tijd verloren gaat en de financiële schade meevalt.

 

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder schriftelijke toestemming vooraf van Blogging Chiros, LLC.