Wil je je gezondheid verbeteren? Chiropractie biedt veel voordelen

De 4 gezondheidsvoordelen van chiropractie

 

Chiropractie wordt steeds populairder. De geneeskunde erkent steeds meer de waarde ervan voor behandeling van bepaalde aandoeningen en voor de algehele gezondheid. Er was een tijd waarin chiropractie alleen werd ingezet voor de behandeling van rugpijn, maar studies laten zien dat chiropractie effectief gebruikt kan worden als behandelmethode bij vele uiteenlopende gezondheidsklachten. Dit komt deels door de aanpak van chiropractie om het lichaam als geheel te zien. Het is veel meer dan alleen gewrichtscorrecties aan je wervelkolom.

 

1. Gezondere rug en nek

 

Dit is het duidelijkste voorbeeld van een voordeel dat chiropractie oplevert en waar de meeste mensen aan denken als ze het woord horen. Maar chiropractie kan veel meer dan je in eerste instantie denkt. De traditionele wervelkolomcorrecties zijn ook zeer gunstig bij de behandeling van pijn en het verbeteren van de mobiliteit.

Als de wervelkolom goed staat, zijn de nek en rug gezonder. Dat leidt tot minder spanning, een betere houding, minder pijn en het zenuwstelsel krijgt meer ruimte om efficiënt te werken. Wanneer je zenuwstelsel werkt zoals het zou moeten, is je algehele gezondheid beter en functioneert je lichaam als één geheel.

 

2. Sterker immuunsysteem

 

Reguliere chiropractische behandelingen zijn gelinkt aan een sterker immuunsysteem. Wanneer de wervelkolom op één lijn staat werkt het immuunsysteem efficiënter en effectiever. Dit houdt in dat het lichaam beter in staat is om signalen uit de hersenen te ontvangen.

 

Wanneer de wervelkolom uit verhouding is, kunnen de signalen die door het centrale zenuwstelsel heen en weer worden gestuurd hun doel niet bereiken, waardoor organen en ander delen van je lichaam niet werken zoals het zou moeten. Dit vertaalt zich in een slecht werkend immuunsysteem, en dat betekent dat je vaker ziek bent.

 

3. Effectieve pijnbestrijding

 

Een ander voordeel van een goed functionerend centraal zenuwstelsel is een betere pijnbestrijding. Chiropractie is een effectieve behandelwijze om migraine, blessures, fibromyalgie en pijn door andere aandoeningen, te behandelen.

Als de wervelkolom niet in verhouding is, kan dit invloed hebben op verschillende zenuwen en kunnen aandoeningen als ischias ontstaan. Door de wervelkolom te behandelen en uit te lijnen, kan dit de druk op de zenuwen verlichten en daarmee ook de pijn.

 

Chiropractie wordt veel ingezet om sportblessures te behandelen bij zowel professionele sporters als amateurs. Er zijn een aantal studies die aantonen dat chiropractie een effectieve manier van pijn bestrijden is.

 

4. Actiever in je dagelijks leven

 

Een minder bekend voordeel van het verbeteren van je algehele gezondheid met chiropractie is dat je ook je activiteit verhoogt. Pijnbestrijding speelt hier ook een grote rol in, maar regelmatige behandelingen verbeteren ook je mobiliteit en flexibiliteit. Dit helpt om het risico op blessures te verminderen zodat je actiever kunt zijn.

 

Als je mobieler bent, ben je beter in staat actief bezig te zijn. Dat houdt in dat het gemakkelijker is om je dagelijkse beweging te krijgen die past bij een gezonde levensstijl. Vooral voor ouderen is dit bijzonder belangrijk. Als we ouder worden hebben we de neiging om minder te bewegen en worden we stram. Door op jonge leeftijd te beginnen met chiropractie vertraag je deze ouderdomsklachten. Maar ook oudere patiënten merken een enorme verbetering na een paar behandelingen.

 

Chiropractie is een perfecte manier om je algehele gezondheid een boost te geven. Wanneer je chiropractie integreert in je routine heb je grote kans dat je minder snel ziek bent, minder pijn hebt, gezonder kunt leven en een gezondere wervelkolom hebt. Door de aanpak van het lichaam als geheel te benaderen, is het waarschijnlijk dat naast gewrichtscorrecties ook voedingsadviezen, supplementen, oefeningen en veranderingen in levensstijl worden meegenomen in het advies om je levenskwaliteit te verbeteren.

 

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijk schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.