Patiënt over chiropractie: Jolanda

Patiënt over chiropractie: Jolanda

 

We ontvingen onlangs onderstaand bericht van Jolanda van der Niet, die na een aantal behandelingen in onze kliniek in Assen zeer veel vooruitgang heeft geboekt. Uit  haar ervaring blijkt dat zelfs huisdieren baat hebben bij de RugZorgKliniek!

 

Jolanda liep al jaren rond met allerlei klachten en kreeg een suggestie voor chiropractie:

 

"Ik dacht, een bottenkraker, een oud mannetje in een stoffig kamertje, die je in allerlei bochten wurmt en je botten kraakt wat vreselijk pijn doet. Maar ja, na 7 jaar rolstoel, problemen met zitten, maar een paar minuten kunnen staan, heel veel pijn in mijn complete rug, waarom niet. Ik heb reuma, spondylarthropathie  met uveitis, het lijkt op Bechterew, en fibromyalgie."

 

Al  snel blijkt dat haar aannames over het oude mannetje in het stoffige kamertje niet juist bleken te zijn:

 

" Ik kon al na een paar dagen terecht bij de praktijk in Assen. Nieuwbouw, schoon, mooi ingericht en een hele lieve medewerkster. De chiropractor bleek een hele veelwetende vriendelijk en positieve persoonlijkheid te zijn. De eerste behandeling was wat vreemd, dit had ik nog nooit meegemaakt, zo liggend op een bank, wel een hele prettige ervaring, de bewegingen van de bank, de behandeling van de heupen en het losmaken van mijn nek. Maar totaal geen pijn, wat had ik me een onzin in mijn hoofd gehaald. "

 

Bovendien kwam Jolanda er via wat verdieping op internet achter dat chiropractoren universitair zijn opgeleid, wat haar vertrouwen nog meer deed toenemen. Het resultaat loog er niet om ...

 

" En toen....een wonder, na drie behandelingen zei ik tegen mijn partner, ik denk dat ik eens met de hond ga proberen te lopen. Alleen van het woord 'lopen' was ik al bang, verder dan een meter of tien kon ik dat al jaren niet. De deur uit, met zweet in mijn handen, met de hond. Ik loop en loop en loop, de hele straat uit, dit kan toch niet waar zijn, geen pijn, alleen moe. En de volgende dag weer, de dag daarna weer, buren en andere mensen in de straat zwaaiden, stonden te klappen en feliciteerde me, het was echt waar, ik kon weer lopen!"

 

Na 10 behandelingen ziet het leven er voor Jolanda een stuk rooskleuriger uit:

 

"Wat geeft dit een vrijheid, het supergelukkige gevoel dat ik gewoon met mijn hond kan wandelen, wat in de tuin kan doen. Mijn leven is zo veranderd, had ik dit maar jaren eerder geweten en ervaren.  Ik kan niet anders zeggen dan bedankt!"

 

Uiteindelijk had niet alleen Jolanda baat bij de behandelingen, ook de hond reageerde kort maar zeer tevreden:

 

"woef!"