Menstruatiepijn
RugZorgKliniek
Een leven zonder blokkades
Neem contact op

Menstruatiepijn

Menstruatiepijn kan zeer licht zijn, maar in sommige gevallen ook zeer ernstig. Soms zelf zo ernstig dat het de dagelijkse bezigheden kan belemmeren. Veel vrouwen hebben last van zeurende rugpijn in de onderrug. Deze rugpijn, maar ook heup- en bekkenklachten, wordt waarschijnlijk veroorzaakt door het samentrekken van de baarmoeder. Het kan zijn dat u reeds blokkades heeft in uw wervelkolom. Blokkades zijn wervels die op een zenuw drukken. Deze blokkade uit zich pas als pijnklacht op het moment dat u menstrueert, omdat er op dat moment meer druk op de wervel komt te staan.

 

Hoofd- en nekklachten door menstruatiepijn

Naast rugpijn komen ook hoofdpijnklachten, in sommige gevallen zelfs migraine, en nekpijn veelvuldig voor tijdens de menstruatie. De hormonale veranderingen in het lichaam gedurende deze periode zijn de oorzaak van de menstruatiepijn. Ook bij deze klachten kan het zijn dat er zich in uw lichaam reeds blokkades bevinden die zich pas als pijnklacht uitten in de menstruatieperiode.

 

Behandeling menstruatiepijn

Om uw mentruatiepijn te verhelpen moeten blokkades opgeheven worden. Een chiropractor is gespecialiseerd in het corrigeren van wervels en botten om zo blokkades op te heffen.

 

Heeft u last van menstruatieklachten?

Voor meer informatie, het maken van een afspraak of een vrijblijvende rugscan belt u voor RugZorgKliniek Assen 088- 2057265 en voor RugZorgKliniek Leeuwarden 088-2057264 (lokaal tarief).

 

RugZorgKliniek - Uw rug, onze zorg!