Chiropractie

“Chiropractie is een zorgberoep welke zich bezigt met de diagnose, behandeling en preventie van aandoeningen van het neuromusculoskeletale systeem en de effecten van deze aandoeningen op de algemene gezondheid. Er is een nadruk op manuele technieken, inclusief gewricht correcties en/of manipulatie met een bijzondere focus op subluxaties.”

World Health Organization (WHO)

Gezond eten kan je leven positief beïnvloeden!

 

Er is veel te vinden op internet over je gezondheid "mensen krijgen tegenwoordig niet genoeg slaap" en "een derde van de Amerikaanse volwassenen heeft obesitas, om maar een paar voorbeelden te geven.

 

Terwijl stress, erfelijkheid en roken allemaal factoren zijn die je gezondheid negatief kunnen beïnvloeden, is de belangrijkste factor een gezond eetpatroon. Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Ben je nog niet overtuigd, eet je nog steeds graag junkfood en drink je het liefst (light)frisdrank? Kijk eens of de volgende acht punten je mening kunnen veranderen.

 

1. Meer en sterkere spieren

 

Gezonde spieren kunnen ons overal bij helpen. De juiste voeding en oefeningen onderhouden en bouwen de spiermassa op en zorgen voor kracht en mobiliteit.

 

2. Langer leven

 

Je lichaam voeden met wat het nodig heeft, kan vele jaren aan je leven toevoegen. Het verminderen van stress is een manier om je gezondheid te bevorderen, een gezond dieet is een andere. Voedsel dat rijk is aan vitaminen en mineralen levert bouwstoffen voor de cellen in je lichaam, waardoor deze beter bestand zijn tegen ziektes en langer leven.

 

3. Geeft een rijker leven

 

Iemand die gezond is, heeft een hogere mate van fysieke activiteit en hersenfunctionaliteit dan een minder gezond persoon. Een sterker lichaam geeft een rijker leven met meer unieke ervaringen.

 

4. Maakt je mooier

 

Als je niet gezond wilt eten voor je binnenkant, is de buitenkant misschien een betere motivatie voor een verandering in eetpatroon. Wie wil er nou niet aantrekkelijk zijn? Gezond eten draagt bij aan een zuivere huid en glanzend haar, iets wat geen enkel duur schoonheidsproduct je kan geven. Omega vetzuren en andere gezonde voedingsstoffen verzorgen je huid, haar en nagels.

 

5. Je wordt slimmer

 

Onderzoek laat zien dat bepaalde keuzes in voedingsstoffen je hersenen stimuleren en helpen om beter te functioneren. Introduceer "brain foods" in je dieet en ondersteun zo je geheugen en je probleemoplossend vermogen.

Reden genoeg om jezelf een gezond voedingspatroon aan te leren. Gezonde hersenen bieden een actieve en onafhankelijke levensstijl. Hierdoor kun je langer je werk blijven doen, langer mobiel blijven en langer auto rijden.

 

6. Minder kwetsbaar

 

Een goed functionerend lichaam met sterke botten en spieren heeft meer balans, kan zwaardere taken aan en is stressbestendiger. Spieren en botten die een tijd lang te weinig eiwitten en calcium krijgen, worden zwakker.

Helaas zorgt dit voor een onstabieler lichaam, dat vatbaarder is voor letsel. Vallen, uitglijden en verdraaiing kunnen voor ergere blessures zorgen als een lichaam niet sterk en gezond is.

 

7. Verzet je tegen slechte invloeden

 

Als je bezorgd bent over de erfelijkheid van kanker of hartproblemen in je familie, houd moed! Helaas kun je je DNA niet veranderen, maar een gezond voedingspatroon kan veel bijdragen aan het bestrijden van genetische aanleg voor dit soort ziekten.

 

Gezonde voeding in combinatie met voldoende beweging en regelmatige check ups bij een arts, helpen je om het risico te beperken dat je slachtoffer wordt van erfelijke ziekten.

 

Als je toch ziek wordt, door een erfelijke factor of niet, een gezond dieet…..

 

8. Verbetert je immuunsysteem

 

Een dieet dat rijk is aan voedingsstoffen, is goed voor het immuunsysteem. Dat is daardoor beter in staat om infecties en ziekten te weren. Bij ziekte zorgt gezonde voeding ervoor dat het niet erger wordt en hopelijk ook voor een sneller herstel.

Een gezond dieet is belangrijk voor een gezond en gelukkig leven. Maak goede keuzes en ga gezonder eten. Op korte termijn is het een flinke verandering, maar op de lange termijn is het absoluut de moeite waard.

 

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijke schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.