Chiropractie

“Chiropractie is een zorgberoep welke zich bezigt met de diagnose, behandeling en preventie van aandoeningen van het neuromusculoskeletale systeem en de effecten van deze aandoeningen op de algemene gezondheid. Er is een nadruk op manuele technieken, inclusief gewricht correcties en/of manipulatie met een bijzondere focus op subluxaties.”

World Health Organization (WHO)

Veilig zwemmen deze zomer

Het is zomervakantie! De temperaturen stijgen en het koele water van het buitenzwembad in de buurt of op de camping wacht op je. Lange, zonovergoten dagen, de geur van zonnebrandcrème en het geschater van spelende kinderen zal de komende weken centraal staan.

 

Maar, er zijn dingen waar je op moet letten, bij zowel kinderen als volwassenen. Het is belangrijk om een paar voorzorgsmaatregelen te nemen als je een dagje gaat zwemmen deze zomer. Zo zorg je ervoor dat het plezier niet eindigt in tranen.

Hier zijn zes eenvoudige tips voor kinderen en volwassenen om veilig te gaan zwemmen deze zomer.

 

#1: Neem zwemlessen

 

Zwemmen is een leuk en verfrissend, maar kan snel gevaarlijk worden. Volgens het Amerikaanse Rode Kruis, is de belangrijkste voorzorgsmaatregel die je hiervoor kunt nemen, ervoor zorgen dat je kind kan zwemmen. Het is belangrijk om op zo jong mogelijke leeftijd met zwemlessen te beginnen.

 

 

#2: Waterschoentjes of sandalen voorkomen vallen

 

Vallen of uitglijden aan de rand van het zwembad is heel vervelend en kan het einde van een heerlijke zomerdag bij het zwembad betekenen. En dit geldt niet alleen voor kinderen!

 

Op blote voeten heb je geen grip op nat en glad beton. Vallen kan voor vervelende ongelukken zorgen met hechtingen, gips en misschien, bezoekjes aan de chiropractor! Draag altijd waterschoentjes of sandaaltjes rond het zwembad.

 

#3: Voorkom een ‘’zwemmersoor’’

 

Een zwemmersoor (gehoorgangontsteking) komt veel voor. Het ontstaat doordat er water achterblijft in de gehoorgang, waardoor bacteriën kunnen groeien. Gatsie!

Het CDC geeft aan dat deze aandoening zorgt voor 2,4 miljoen doktersbezoeken in de VS per jaar! Dit kun je voorkomen door kinderen te leren hun hoofd na het zwemmen opzij te schudden om het water af te voeren en alles goed af te drogen.

Wanneer jij of een van je kinderen last krijgt van oorpijn na het zwemmen, ga dan zo snel mogelijk naar de huisarts om het te laten behandelen.

 

#4: Pas op voor beestjes

 

Warme dagen en blote huid zijn een grote verleiding voor bijen, wespen, muggen en teken. Als een van deze beestjes je bijt of steekt, kan het effect hiervan variëren van jeuk tot extreme pijn. Zorg dat ze niet in de buurt komen. Gebruik muggenspray of zonnebrandcrème met DEET.

 

Vooral teken zijn gevaarlijk. Als jij of je kind wordt gebeten door een teek verwijder deze dan meteen op de juiste manier en maak de beet goed schoon.

 

#5: Voorkom overbelasting

 

Een dagje zwembad is ontzettend leuk voor kinderen, maar het heen en weer gesjouw met tassen en stoelen van en naar het zwembad kan vermoeiend zijn en blessures veroorzaken. Vergeet niet om zware spullen met je benen te tillen en neem niet te veel in een keer mee. Een extra loopje naar de auto kan een nek- of rugblessure voorkomen.

 

#6: Bereid je voor op het ergste

 

Oké, het klinkt een beetje dramatisch, maar goed voorbereid zijn werpt zijn vruchten af als er een noodgeval ontstaat. Neem een tasje mee met daarin alcohol, een pincet, afterbite en pleisters. Stop deze in je tas of bewaar hem in de auto. Voorkomen is beter dan genezen!

 

Dagjes zwembad zijn in de zomermaanden dé ideale dagbesteding. Zorg dat dat het leuk blijft, houd bovenstaande tips in gedachten. Met een klein beetje voorbereiding verklein je de kans op ongelukjes voor jezelf en je kinderen.

 

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijke schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.