Rugscan

Waarom een rugscan?

Bij de RugZorgKliniek wordt altijd een rugscan van de wervelkolom gemaakt.

Oók wanneer uw klachten zich op een andere plek in het lichaam bevinden.

De wervelkolom speelt namelijk een centrale rol in uw lichaam.

 

Niet alleen geeft de wervelkolom steun aan het lichaam, de wervelkolom zorgt ook voor bewegingsvrijheid en soepelheid. Daarnaast biedt de wervelkolom bescherming aan het ruggenmerg, oftewel het centrale zenuwstelsel.

 

Wat doet een rugscan?

De rugscan meet de elektrische spanningen van de spieren rondom de wervelkolom. We kunnen zo goed zien of uw wervelkolom optimaal functioneert. De rugscan brengt duidelijk in beeld waar eventueel beknelde en geïrriteerde zenuwen liggen. De rugscan laat zien wat de chiropractor voelt. Het is een objectief hulpmiddel bij het opsporen van blokkades (wervels die zenuwen irriteren).

 

Rugscan: afwijkingen in beeld

Spieren krijgen van de zenuwen elektrische signalen. De taak van deze spieren is de wervelkolom te beschermen en in optimale conditie te houden. Als er blokkades in de wervelkolom aanwezig zijn, zullen de spieren proberen dit te corrigeren. Hierdoor gaat de spanning afwijken van de normal spanning. De rugscan brengt deze spanningen, en daarmee de afwijkingen in beeld.

Het laten maken van een rugscan is volledig pijnloos!

 

Kosten van de rugscan

De kosten van een losse rugscan zijn €30,00.

Voor meer informatie over onze tarieven en de vergoedingen door de verzekeraar gaat u naar tarieven en vergoeding.

Voor het maken van een afspraak voor een rugscan of voor meer informatie belt u voor RugZorgKliniek Assen 088- 2057265 en voor RugZorgKliniek Leeuwarden 088-2057264 (lokaal tarief).