SI-blokkade

SI-blokkade

Hoe kan een lichaamsdeel waar u misschien nog nooit van hebt gehoord zoveel pijn doen? Dat is een veelgehoorde vraag van mensen die te maken krijgen met een SI blokkade.

 

Het SI-gewricht is het gedeelte tussen het heiligbeen en het darmbeen, waar aan beide kanten van de onderrug het bekken met de wervelkolom in verbinding staat. Deze kleine verbinding is één van de meest duurzame delen van het menselijk lichaam en heeft een grote verantwoordelijkheid.

 

Het kleine gewrichtje is bestand tegen de druk van het gewicht van het volledige bovenlichaam en de druk die het bekken veroorzaakt. Het is eigenlijk een soort kussen tussen het bovenlichaam en de benen. Als zodanig is het gewricht bestand tegen kracht vanuit vrijwel iedere hoek.

 

Hoewel het ontzettend sterk en duurzaam is, is ook dit gewricht niet onverwoestbaar. Een SI-blokkade duikt meestal op als lage rugpijn, of pijn in de benen of billen.


Diagnostiek van een SI-blokkade

Een blokkade in het SI-gewricht wordt vaak verkeerd gediagnosticeerd als een probleem in het omliggende weefsel in plaats van het gewricht zelf. Artsen kunnen eerst andere medische aandoeningen willen uitsluiten voordat ze bij de diagnose komen dat het een probleem in het SI-gewricht omvat.

 

Wanneer u nou een ongeluk heeft gehad, last hebt van slijtage of dat het SI-gewricht op een andere manier beschadigd is geraakt, er zijn voldoende mogelijkheden om de pijn te verminderen, het herstel te bevorderen, en de kans op herhaling te verkleinen. Chiropractische behandelingen, bekend als gewrichtscorrecties, zorgen niet alleen voor pijnverlichting maar helpen ook bij het herstelproces van het gewricht.

 

Een chiropractor is opgeleid om u door verschillende fases van zorg te begeleiden. Ze focussen zich niet alleen op het verlichten van pijn maar zijn voornamelijk geïnteresseerd in het oplossen van het onderliggende probleem.

 

Chiropractie helpt het herstellen van problemen met de wervelkolom. Deze aanpak helpt de spieren rond het gewricht te ontspannen en te versterken. Zo wordt het risico verkleint van het terugkeren van de pijn.

 

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijke schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.