Nekpijn
RugZorgKliniek verhelpt en
vermindert uw klachten
Neem contact op

Nekpijn | RugZorg

Een moderne oorzaak van nekpijn is langdurig met het hoofd naar voren op een smartphone of tablet kijken. Dit fenomeen wordt ook wel tekstnek genoemd. Meestal trekt deze nekpijn met wat beweging weer snel weg. Maar nekpijn kan ook erg vervelend worden en vooral in het verkeer kan nekpijn erg belemmerend zijn wat tot gevaarlijke situaties kan leiden.

 

Nekpijn – Symptoom

Nekpijn is meestal een uiting van triggerpoints en/of spanningen in de nekspieren. De nek verbindt het hoofd met de bovenrug en de spieren moeten het hoofd de hele dag overeind houden. Een verkeerde houding, met het hoofd naar voren, of hoge belasting met sporten of boven de macht werken/klussen kunnen bijdragen aan het vormen van de triggerpoints. Verder draagt stress ook bij aan hogere spanning in de nekspieren. Omdat de nek het hoofd met de bovenrug verbindt gaat nekpijn niet zelden samen met hoofdpijn en schouderpijn.

 

Nekpijn – Syndroom

Een acute hevige nekpijn waarbij de draaibeweging wordt geblokkeerd wordt een Stijve Nek genoemd. In combinatie met hoofdpijn kunnen meerdere syndromen van toepassing zijn zoals Spanningshoofdpijn, Whiplash, Cervicogene Hoofdpijn en Migraine. In combinatie met tintelingen in de handen kan er sprake zijn van Thoracic Outlet Syndroom en nekpijn kan een rol spelen in het ontwikkelen van pees- en slijmbeursontstekingen bij de schouder.

 

Nekpijn – Chiropractor

Nekpijn is meestal een uiting van triggerpoints en/of spanningen in de nekspieren. Maar blokkades van de wervels in de nek, bovenrug en van de bovenste ribben beperken de bewegingsvrijheid van de nek en zijn vaak de onderliggende oorzaak waardoor de spanningen in de nekspieren (versneld) opbouwen en triggerpoints zich vormen. Een chiropractor corrigeert de blokkades waardoor de nek weer vrijer en makkelijker kan bewegen en de spierspanningen tot rust komen.

 

Nekpijn – Tips

Rekoefeningen

Rekoefeningen verhogen de doorbloeding in de spieren waardoor zuurstof en voedingsstoffen worden aangevoerd en afvalstoffen worden afgevoerd. Verkrampte spieren kunnen herstellen en komen tot rust. Wanneer u een spier rekt kost het ongeveer 20 seconden voor de doorbloeding om op gang te komen. Voor een goede rekoefening moet u daarom de spanning op de spier ongeveer 30 seconden aanhouden. U hoeft de spanning niet te forceren, een rekkend gevoel is voldoende, en voorkom ‘veren’ tijdens de rekoefening.

 

Hoofdkussen

Een goed hoofdkussen kan veel verschil maken bij nekklachten waardoor ook de slaap verbeterd. Lees ons blog met 5 tips voor het kiezen van het perfecte hoofdkussen.

 

Maak een afspraak!

Onze chiropractoren hebben al meer dan 15.000 mensen, die al van alles hadden geprobeerd, geholpen met uiteenlopende klachten. Heeft u ook al van alles geprobeerd maar heeft u nog steeds last? Wacht dan niet langer en ga naar onze contactpagina voor het maken van een afspraak met één van onze chiropractoren!

 

RugZorgKliniek – Uw rug, onze zorg!