Ontstekingen
RugZorgKliniek verhelpt en
vermindert uw klachten
Neem contact op

Ontsteking | RugZorg

Ontsteking is een reactie van het lichaam op een irritatie of beschadiging. Soorten ontsteking zijn peesontsteking, slijmbeursontsteking en gewrichtsontsteking. Bij ontsteking zoekt en corrigeert een chiropractor blokkades die de irritatie veroorzaken.

Ontstekingen | RugZorg

In het lichaam kunnen op diverse plaatsen ontstekingen ontstaan. Deze ontstekingen betreffen o.a. peesontstekingen. Een pees is een verbinding tussen een spier en een bot. Wanneer een spier hooggespannen en/of verkrampt is, raakt de pees geïrriteerd en dus ontstoken. De oorzaak van de verhoogde spanning is vaak een blokkade. Een blokkade is een wervel of bot dat op een zenuw drukt.

 

Slijmbeursontsteking

Een andere vorm van ontsteking is een slijmbeursontsteking. Een slijmbeurs of bursa is een met vocht gevuld ‘kussentje’ tussen een pees en de onderliggende botstructuur bij een gewricht. De slijmbeurs zorgt voor het nagenoeg wrijvingsloos kunnen bewegen van het gewricht, zonder dat de pees over het bot of de huid schuurt. Een slijmbeursontsteking kan het gevolg zijn van trauma (ongeluk, stoot, val) of structurele overbelasting (RSI). Een peesontsteking kan onbehandeld ook overgaan in een slijmbeursontsteking.

 

Behandeling van ontstekingen

Een chiropractor corrigeert de stand van de botten en zorgt voor ruimte tussen de gewrichten. Hierdoor worden blokkades die deze ontstekingen veroorzaken opgeheven. Vervolgens kan het lichaam tot rust komen en zal de ontsteking verdwijnen. Denkt u last te hebben ontstekingen of heeft u een peesontsteking of slijmbeursontsteking?

 

Voor meer informatie, het maken van een afspraak of een vrijblijvende rugscan belt u voor RugZorgKliniek Assen 088- 2057265 en voor RugZorgKliniek Leeuwarden 088-2057264 (lokaal tarief).

 

RugZorgKliniek - Uw rug, onze zorg!

 

Bekijk de specifieke ontstekingen