Artritis

Artritis

Chiropractische correcties kunnen veel voordelen opleveren voor patiënten met artritis. Artritis is een ontsteking van de gewrichten wat kan resulteren in pijnlijke gewrichten, stijfheid en beperkte bewegingsmogelijkheden. Er zijn wel 200 verschillende varianten van artritis. Over het algemeen wordt de aandoening artritis geassocieerd met ouderdom, maar het kan ook bij jonge mensen voorkomen. Artritis kan bijna overal in het lichaam voorkomen met verschillende oorzaken. In sommige gevallen kan het zelfs schade aanrichten in het weefsel en de spieren, zoals het hart en de longen. Osteoartritis, is de meest voorkomende vorm van artritis. Deze vorm ontstaat door herhaalde (over) belasting van het gewricht en komt het meest voor bij ouderen.

 

Verschillende soorten van artritis

  • Reumatoïde artritis, de tweede meest voorkomende vorm van artritis ontstaat doordat het eigen immuunsysteem de gewrichten aanvalt.
  • Artritis psoriatica, een vorm van auto-immune artritis. Deze vorm veroorzaakt zowel huid- als gewrichtsproblemen
  • De ziekte van Bechterew, een chronische ontsteking van de gewrichten in de wervelkolom en het bekken.
  • Septische artritis, vorm van gewrichtsontsteking die ontstaat door een virus of bacterie

 

De diagnose artritis

Om de diagnose artritis te stellen is een compleet en grondig onderzoek nodig. Als een chiropractor extra onderzoek nodig vindt, kan het zijn dat een vervolg onderzoek bij de reumatoloog wordt geadviseerd. Dit vervolgonderzoek kan bestaan uit röntgenfoto’s, een MRI scan, urine en bloedonderzoek of ander lichamelijk onderzoek. Het is belangrijk om de juiste diagnose te stellen om de symptomen van de artritis zo effectief mogelijk te kunnen behandelen.

 

Chiropractie en artritis

Chiropractische behandelingen helpen om de artritis onder controle te houden. Zo zorgt chiropractie ervoor dat de wervelkolom gezond is waardoor je je makkelijker kunt bewegen. Het uithoudingsvermogen en de flexibiliteit verbeteren net als de kracht en spierspanning. Daarnaast kan een chiropractor oefeningen adviseren die bevorderlijk zijn voor de klacht. Volgens de American Chiropractic Association is dat een vitaal onderdeel van het onder controle houden van de symptomen van artritis.

 

Behandeling van de symptomen van artritis

Chiropractie kan de artritis niet kan genezen, maar chiropractie helpt wel in het verminderen van pijn en het onder controle houden van artritis. Chiropractische behandelingen bij artritis kunnen gecombineerd worden met andere behandelmethoden om de ziekte aan te pakken. Zoals echotherapie, massage, fysiotherapie en magnetische therapie.

 

Interesse in een behandeling?

Met een ontstekingsziekte zoals artritis, worden de beste resultaten behaald door de aandoening met verschillende middelen te bestrijden. Heeft u interesse in een behandeling of kent u iemand die behoefte zou hebben aan chiropractische zorg? Neem dan contact met ons op. Onze chiropractors staan graag voor u klaar om te helpen.

 

Dit artikel is auteursrechtelijk beschermd door Blogging Chiros LLC voor zijn Doctor Chiropractor leden en mag op geen enkele manier worden gekopieerd of gedupliceerd, ook niet door afdrukken of op elektronische wijze, niet tegen betaling maar ook niet gratis, zonder de voorafgaandelijke schriftelijke toelating van Blogging Chiros, LLC.