Slijmbeursontsteking

Slijmbeursontsteking

Voelt uw gewricht pijnlijk en stijf aan en kunt u het minder goed bewegen? Als uw slijmbeurs ontstoken raakt, maakt deze extra vocht aan. Hierdoor zet de slijmbeurs op. Er kan een zwelling ontstaan, uw huid kan rood worden en warm aanvoelen op de plek van de ontstoken slijmbeurs.

 

Wat is een slijmbeursontsteking?

Een slijmbeurs of bursa is een met vocht gevuld ‘kussentje’ tussen een pees en de onderliggende botstructuur bij een gewricht. De slijmbeurs zorgt voor het nagenoeg wrijvingsloos kunnen bewegen van het gewricht, zonder dat de pees over het bot of de huid schuurt.

 

Een slijmbeursontsteking kan het gevolg zijn van trauma (ongeluk, stoot, val) of structurele overbelasting (RSI). Een peesontsteking kan onbehandeld ook overgaan in een slijmbeursontsteking.

 

Behandeling van slijmbeursontstekingen

Een chiropractor corrigeert de stand van de botten en zorgt voor ruimte tussen de gewrichten. Hierdoor worden beknellingen die deze ontstekingen (irritaties) veroorzaken, opgeheven. Vervolgens kan het lichaam tot rust komen en zal de ontsteking verdwijnen.

 

Voor meer informatie, het maken van een afspraak of een vrijblijvende rugscan belt u voor RugZorgKliniek Assen 088- 2057265 en voor RugZorgKliniek Leeuwarden 088-2057264 (lokaal tarief).

 

RugZorgKliniek - Uw rug, onze zorg!