Scheefstand

Oorzaken van scheefstand en gebogen/kromme houding

De oorzaak van scheefstand of een gebogen/kromme houding bij kinderen komt vaak voort uit een trauma. Dit kan een val zijn of een ongeluk. Dit trauma kan zich jaren geleden hebben voorgedaan en heeft zich op dat moment niet geuit als een pijnklacht. Door het trauma is wel een blokkade opgetreden. Een blokkade is een wervel die op een zenuw drukt.

 

Blokkades bij scheefstand

Deze blokkades kunnen zich voordoen op diverse plaatsen in het lichaam, o.a. de rug, nek of heupen. Doordat het lichaam deze blokkade probeert te compenseren veroorzaakt deze blokkade niet direct pijnklachten, maar scheefstand. Deze scheefstand zal zich op den duur wel uiten in verschillende (pijn)klachten, zoals rugpijn, nekpijn, en vermoeidheid. Maar ook hoofdpijn komt voor bij kinderen met scheefstand.

 

Blokkades bij scheefstand opheffen

Om deze klachten te verhelpen moeten de blokkades opgeheven worden. Een chiropractor is gespecialiseerd in het corrigeren van wervels en botten om zo blokkades op te heffen en daarmee scheefstand en houdingsproblemen te voorkomen en te verhelpen.

 

Wilt u meer weten over wat chiropractie voor u en uw kind kan betekenen?

 

Voor meer informatie, het maken van een afspraak of een vrijblijvende rugscan belt u voor RugZorgKliniek Assen 088- 2057265 en voor RugZorgKliniek Leeuwarden 088-2057264 (lokaal tarief).

 

RugZorgKliniek - Uw rug, onze zorg!