Schouderpijn
RugZorgKliniek
Een leven zonder blokkades
Neem contact op

Schouderpijn | RugZorg

Schouderpijn is een subjectief symptoom dat erg belemmerend kan zijn. Schouderpijn kan veroorzaakt worden door een peesontsteking of slijmbeursontsteking in de schouder. Bij schouderpijn corrigeert een chiropractor blokkades in de nek, bovenrug en schouder om de schouderpijn te verlichten.

Schouderpijn | RugZorg

Schouderpijn is vaak een gevolg van een blokkade van het schoudergewricht, de nekwervels, de bovenste rugwervels en/of de ribben. Een blokkade is een wervel die op een zenuw drukt. Een blokkade kan ontstaan door een scheefstand van de ribben, een langdurige statische houding (vergelijkbaar met RSI) maar ook door bijvoorbeeld een val of ongeluk. Ook kan er plots hevige pijn in de schouder optreden waardoor u uw arm niet meer kunt bewegen, dit noemen we een frozen shoulder.

 

Blokkades rondom het schoudergewricht veroorzaken zenuwirritatie, stijfheid van de schouders en de nek en een verkramping van de monnikskapspier. Blokkades rondom het schoudergewricht kunnen op termijn zelfs leiden tot peesontstekingen en slijmbeursontstekingen.

 

Behandeling schouderpijn

Om uw schouderpijn te verhelpen zullen blokkades opgeheven moeten worden. Een chiropractor is gespecialiseerd in het corrigeren van wervels en botten om zo blokkades op te heffen. De chiropractoren van RugZorgKliniek helpen u snel en effectief van uw schouderpijn af!

 

Voor meer informatie, het maken van een afspraak of een vrijblijvende rugscan kunt u contact opnemen met onze algemene informatie- en afsprakenlijn 0800-1977 (gratis).

 

RugZorgKliniek - Uw rug, onze zorg!