Zwangerschap
RugZorgKliniek verhelpt en
vermindert uw klachten
Neem contact op

Rugpijn of ischias tijdens de zwangerschap

Zwanger zijn is voor veel vrouwen een mooie en bijzondere tijd. Maar het heeft soms ook minder aangename kanten. Een zwangerschap kan klachten veroorzaken die er voor de zwangerschap niet of nauwelijks waren. Veel voorkomende zwangerschapsklachten die wij behandelen bij de RugZorgKliniek zijn o.a.:

  • Zwangerschapsischias (zenuwpijn die begint in de rug en vaak doorloopt tot in het been).
  • Bekkenpijn (pijn middenvoor in het bekken, soms met uitstralende pijn naar ledematen).
  • Rugpijn  
  • Heupklachten

 

Bekkeninstabiliteit als zwangerschapsklacht

Tijdens de zwangerschap maakt uw lichaam relaxine aan. Dit is een hormoon dat de banden van het bekken week maakt. Dit zorgt ervoor dat de bevalling zo soepel mogelijk kan verlopen. Doordat deze banden week zijn, kan het bekken “verschuiven” en daardoor verliest het een deel van haar stabiliseringsfunctie. Daarnaast wordt uw buik ook gewoon zwaarder en gaat u anders staan, lopen en zitten. Door deze veranderingen in het lichaam kunnen blokkades ontstaan. Blokkades zijn wervels en/of botten die drukken op een zenuw. Deze druk veroorzaakt zenuwirritatie en dus de zwangerschapsklachten.

 

Behandeling van zwangerschapsklachten

Door het corrigeren van de bekkenbotten en de SI-gewrichten (bekkengewrichten) kan een chiropractor blokkades opheffen en bovenstaande klachten verlichten en vaak zelfs geheel verhelpen.

 

Voor meer informatie, het maken van een afspraak of een vrijblijvende rugscan belt u voor RugZorgKliniek Assen 088- 2057265 en voor RugZorgKliniek Leeuwarden 088-2057264 (lokaal tarief).

 

RugZorgKliniek - Uw rug, onze zorg!