Behandelplan

Behandelplan bij RugZorgKliniek

Het tijdig signaleren van blokkades tussen de wervels kan ernstige pijnklachten voorkomen. Door uw wervelkolom regelmatig door een chiropractor te laten checken zorgt u ervoor dat de ruimte tussen en de stand van uw wervels in optimale conditie blijven en blijft u klacht- én pijnvrij. Chiropractie staat bekend om haar goede resultaten bij met name hoofd- nek- en rugpijn. Maar de RugZorgKliniek richt zich naast het verminderen van klachten op preventieve zorg en voorlichting.

 

Rugscan voor het opstellen van een behandelplan

De RugZorgKliniek laat altijd een rugscan maken. Ook wanneer u geen klachten ondervindt is het preventief laten maken van een rugscan zeker aan te raden. Het kan zijn dat u wel blokkades heeft, maar dat deze blokkades zich nog niet geuit hebben in pijnklachten. Voorkomen is beter dan genezen!

 

Als er sprake is van een irritatie van een zenuw dan zullen spieren dit compenseren door extra actief te zijn, waardoor er verhoogde spierspanning optreedt. Deze spierspanning is terug te zien op de resultaten van de rugscan. De spierspanning wordt gemeten door het plaatsen van sensoren langs de wervelkolom.

Wanneer de wervels niet goed bewegen zal te veel of te weinig spierspanning het gevolg zijn. De chiropractor zal de bevindingen met u bespreken en aangeven waar de problemen vandaan komen. Middels de resultaten uit de rugscan zal een behandelplan worden opgesteld om de wervels te corrigeren waardoor ook de spierspanning zich weer normaliseert.

 

Interesse in een behandeling?

Voor meer informatie, het maken van een vrijblijvende rugscan of een eerste behandeling belt u voor RugZorgKliniek Assen 088- 2057265 en voor RugZorgKliniek Leeuwarden 088-2057264 (lokaal tarief).

 

RugZorgKliniek - Uw rug, onze zorg!